sâmbătă, 16 mai 2009

Laudacul de serviciu Patrasconiu si aventurile lui pe malul Begai

***

Fiind weekend si pentru neuronii proprietate personala, imi permit sa abordez un subiect soft in aceasta postare; despre comentatorul politic de la Cotidianul, Cristian Patrasconiu si stagiul sau profesional de la Ziua de Vest.

Desi nu ma intereseaza si nu m-a interesat niciodata viata personala a indivizilor din jurul meu, de data aceasta o sa fac o exceptie deoarece este vorba despre o personalitate publica. Aseara am iesit cu sotia la o cafea la "Carturesti" in compania unor prieteni buni, absolventi ai Universitatii de Vest in generatia anilor 2000 care l-au cunoscut pe domnul Patrasconiu.

Discutii-discutii, politica-politica, presa-presa, tigari - tigari, pana am ajuns si la subiectul acestei postari. Zice unul dintre prietenii nostri: "Cine ma, Patrasconiu? Pai tu nu stii ca asta era privit ca un freak in redactia Ziua de Vest? Pai, intr-o dimineata, prin 2003, vine la sediu Cornel Bogdan, redactorul sef, si pe cine gaseste acolo? Pe Cristi, cu netul deschis pe un site pornografic cu minori, cu prohabul deschis si cu o mana pe instrument, dand din greu la dansa."

Marturisesc ca povestea aceasta am mai auzit-o si din alte surse insa difera personajul care i-a descoperit viciul acesta lui Cristi. Astfel, alti spun ca cea care l-a prins in actiune a fost doamna Lia-Lucia Epure, redactorul sef-adjunct de la Ziua.

O fi asa? Nu stiu. Eu doar v-am relatat povestea asa cum am auzit-o.