marți, 17 august 2010

Pagini din marile succese ale spionajului romanesc:azi Gabriel Grecu


***

Rusii ne-au capacit inca un spion de carton, pe numele lui Gabriel Grecu, provenit din stirpea "spionului" dublu Floricel, acel adevarat James Bont al serviciilor speciale din Romania. Acestui Grecu, acreditat la Moscova, i s-a inscenat un flagrant in genul celui facut de moldoveni impotriva altui "spion" de-al nostru, celebrul Nuica. In mod clar Rusia nu agreeaza politica Romaniei vizavi de Republica Moldova si de NATO. Atunci care este scopul pentru care SIE recruteaza doar oameni labili, carieristi, mitomani, incapabili de a discerne intre o oportunitate reala de a spiona si o inscenare vandabila peste Prut?

Sub conducerea lui Mihai Razvan Ungureanu, SIE a devenit o institutie parazitara, aflata in incapacitatea de a raspunde provocarilor actuale. In mod normal noi, cetatenii de rand, nu ar fi trebuit sa aflam niciodata amanunte despre activitatea acestui serviciu. Discretia ar trebui sa fie lege. Insa ce te faci cu capsomanii recrutatii pe varii criterii, neavand nici o chemare catre aceasta meserie, veniti in SIE doar pentru salarii mari? Ce te faci cu dorinta lor de "afirmare", cel putin in fata sefilor directi? Pentru ca flagrantul realizat de catre FSB s-a bazat exclusiv pe dorinta acestui Grecu de a avea rezultate care sa il creasca in ochii conducerii de la Bucuresti.

Probabil ca rusul a fost cel care l-a abordat pe al nostru inalt ca bradul, destainuindu-i dorinta lui ardenta de a vinde ceva documente secrete. Precum un crap prost, "spionul" Grecu a inghitit momeala cu undita cu tot. ce a iesit? Un incident diplomatic destul de suparator pentru Romania. Responsabilii? Uitati-i in poza de mai sus. Pana mai acum cativa ani se credea ca serviciile reprezinta o oaza de competenta intr-o societate anarhizata de nevrozele unor politicieni incapabili. Nimic mai fals. Serviciile au inceput sa imbrace haina pe care le-o ofera societatea. Se promoveaza Incompetenta la nivel inalt? Serviciile nu se pot sustrage acestor comandamente ale vremii.

Grav!