marți, 17 august 2010

Pagini din marile succese ale spionajului romanesc:azi Gabriel Grecu


***

Rusii ne-au capacit inca un spion de carton, pe numele lui Gabriel Grecu, provenit din stirpea "spionului" dublu Floricel, acel adevarat James Bont al serviciilor speciale din Romania. Acestui Grecu, acreditat la Moscova, i s-a inscenat un flagrant in genul celui facut de moldoveni impotriva altui "spion" de-al nostru, celebrul Nuica. In mod clar Rusia nu agreeaza politica Romaniei vizavi de Republica Moldova si de NATO. Atunci care este scopul pentru care SIE recruteaza doar oameni labili, carieristi, mitomani, incapabili de a discerne intre o oportunitate reala de a spiona si o inscenare vandabila peste Prut?

Sub conducerea lui Mihai Razvan Ungureanu, SIE a devenit o institutie parazitara, aflata in incapacitatea de a raspunde provocarilor actuale. In mod normal noi, cetatenii de rand, nu ar fi trebuit sa aflam niciodata amanunte despre activitatea acestui serviciu. Discretia ar trebui sa fie lege. Insa ce te faci cu capsomanii recrutatii pe varii criterii, neavand nici o chemare catre aceasta meserie, veniti in SIE doar pentru salarii mari? Ce te faci cu dorinta lor de "afirmare", cel putin in fata sefilor directi? Pentru ca flagrantul realizat de catre FSB s-a bazat exclusiv pe dorinta acestui Grecu de a avea rezultate care sa il creasca in ochii conducerii de la Bucuresti.

Probabil ca rusul a fost cel care l-a abordat pe al nostru inalt ca bradul, destainuindu-i dorinta lui ardenta de a vinde ceva documente secrete. Precum un crap prost, "spionul" Grecu a inghitit momeala cu undita cu tot. ce a iesit? Un incident diplomatic destul de suparator pentru Romania. Responsabilii? Uitati-i in poza de mai sus. Pana mai acum cativa ani se credea ca serviciile reprezinta o oaza de competenta intr-o societate anarhizata de nevrozele unor politicieni incapabili. Nimic mai fals. Serviciile au inceput sa imbrace haina pe care le-o ofera societatea. Se promoveaza Incompetenta la nivel inalt? Serviciile nu se pot sustrage acestor comandamente ale vremii.

Grav!

6 comentarii:

 1. 'tu'z dai seama daca limbricu reusea sa creeze o retea la Moscova? Acum era erou national...in SUA! :))

  RăspundețiȘtergere
 2. nu vad de ce mi-as imagina ca sanatatea, invatamantul sunt pline de impostori, apararea e condusa de un super-capabil..iar serviciile speciale sunt OAZE de intelepciune si patriotism..hai sa ne radem

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Money

  Cu ditamai FSB - ul in spate? Cred ca acolo fara bani foarte multi sau fara un agent genial nu ai nici o sansa. Era erou si in Romania, daca reusea, nu numai in SUA. Stiu unde bati...Revange fata de Anna Chapman. Nu a fost sa fie! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Anonim

  Cata dreptate aveti...Din pacate raul a devenit structural in societatea romaneasca.

  RăspundețiȘtergere
 5. Chestiunea a fost suspect acoperita de stirea cu maternitatea in flacari, incat mai am un pas si cred ca focul a fost provocat - fara insa a se banui ce carnagiu va urma...Stiu ca suna a teoria consiratiei dusa la extrem, insa linistea ce vine de la MAE, SIE, Cotroceni, Victoria, mi se pare tare suspecta;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu cred Marius ca sunt in stare de ceva atat de elaborat. Astia nu sunt in stare sa rosteasca trei fraze logice, cu subiect si predicat, si tu le ceri activitati conspirative? Iar in cea ce priveste dezastrul de la maternitatea Giulesti, prefer sa nu vorbesc despre el pentru ca as depasi rapid limitele exprimarii de bun simt.

  PS: Multumesc pentru vizita, ma simt onorat.

  RăspundețiȘtergere