marți, 19 iunie 2012

PDL la momentul Ungureanu

***
PDL a fost invins in alegerile locale la un scor interpretat de catre unii initiati ca fiind foarte drastic. Da, a fost o infrangere previzibila insa destul de greu de digerat pentru corifeii scolii politice basesciene din tara noastra. In aceasta situatie acestia au trecut la exorcizarea partidului de spiritele malefice, cu imagine publica dezastruoasa, pentru a reusi un scor onorabil la alegerile parlamentare din toamna. In aceasta cheie trebuie interpretata tragerea  pe linie moarta - cel putin aparenta - a Elenei Udrea, Emil Boc sau Ioan Oltean.
Pe buzele tuturor se regaseste numele lui Vasile Blaga ca si virtual presedinte al partidului sau cel al macabrului idiot politic Cristian Preda, ca posibil candidat la cea mai inalta functie in formatiunea basesciana, in conditiile in care nu mai exista piedica reprezentata de vechimea ca si cadru inregimentat in PDL. Doar ca atat acestia doi cat si Monica Macovei sunt tinte false, bune de dat la rumegat unei prese politice total afona in cea ce priveste realitatile din teren. Inlaturarea conditiei reprezentate de stagiul de partid s-a facut special pentru ai permite lui Ungureanu sa preia partidul fara emotiile unei contestari in justitie. Reactivarea lui Ungureanu s-a facut treptat in ultimele saptamani, culminand cu prezenta lui la mitingul de sustinere a fripturistului basescian Patapievici. Toata aceasta actiune a fost gandita in tandem cu cea de demonizare a doctorului in Drept Victor Ponta, cel caruia i se gaseste exact in aceste zile vina unei lucrari de doctorat compilate mai mult sau mai putin vizibil.

In spatele acestor actiuni nu poate sta decat o singura persoana: Traian Basescu. Cine crede altceva este ori rauvoitor ori prost de-a dreptul. Dupa ce va deveni presedinte al PDL, dl.Ungureanu va incerca sa recupereze din electoratul de acum cativa ani, cel cu ajutorul caruia democratii au ajuns in varful puterii. Lepadarea de Udrea si compania este primul pas in acest sens. Cu siguranta ca vor urma si altii, tocmai pentru ca in toamna PDL sa aibe o imagine acceptabila pentru o parte cat mai insemnata a romanilor. Personal nu stiu in ce masura domnul Ungureanu poate deveni peste noapte un personaj credibil, in conditiile in care marca Basescu  - aplicata pe el de mai multi ani - il va urmari intreaga viata.

PS: Nu sunt un mare fan al actualului premier Victor Ponta insa nu pot sa nu remarc modul absolut abject in care este tarat intr-un scandal de plagiat, orchestrat de catre Traian Basescu si cercurile de la Palatul Cotroceni. Va aduceti aminte de modul insinuant in care presedintele il numea acum ceva timp, pe dl.Ponta "doctore", "dottore", etc? Acesta este presedintele Romaniei, ales prin vot democratic de catre romani. O rusine nationala! In cea ce priveste plagiatul domnului Ponta, in masura in care el chiar exista, asupra lui trebuie sa se pronunte cei care au habar de domeniul respectiv, nu apropiatii interesati ai lui Traian Basescu, precum criminalul invatamantului romanesc, Daniel Funeriu.