vineri, 6 iulie 2012

Crin are coaie!

"Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum, nu ştiu ce veţi face, dar ne doresc amândurora un singur lucru, o justiţie liberă şi un preşedinte la fel de bun şi pentru cetăţeni şi pentru dumneavoastră". Da, aceasta declaratie ii apartine viitorului presedinte al Romaniei, Crin Antonescu, cetatean roman de nationalitate romana. Da, exista si politicieni care pot vedea lucrurile fara inflexiuni de nuanta. Ori e alba ori e neagra. Ori Basescu ori eu!
Intotdeauna noi, romanii, am excelat la cea ce Cristian Tudor Popescu numea acum ceva vreme, curluntrism. Adica sa te aflii tot timpul cu posteriorul intre doua luntrii. Remanente fanariote? Cine poate stii? Ori, in aceasta seara, Crin Antonescu si-a pus destinul sau politic in mainile poporului roman. Discutam cu un prieten la telefon, acum cateva minute, despre aceasta declaratie a lui Crin. Parerea lui? A gresit, deoarece isi da steaua lui politica pe mainile unui electorat de cele mai multe ori instabil. Eu cred ca Antonescu a procedat corect. Lupta lui principala se da impotriva sistemului reprezentat de catre Traian Basescu. Ori, in conditiile in care presedintele suspendat va castiga in fata electoratului, prezenta lui in politica nu se mai justifica.

In nume personal spun ca ma simt reprezentat de un asemenea tip de politician, care joaca cu toate cartile pe masa. Decizia este a romanilor, cei care trebuie sa aleaga intre noaptea basesciana din istoria Romaniei si un viitor care se anunta macar un pic mai bun decat  cea ce am trait pana acum.

Serviciile discrete si factorul Basescu

***
Este de-o evidenta fara putinta de tagada faptul ca in toti acesti ani scursi de la castigarea primului mandat de presedinte, serviciile speciale au stat trup si suflet langa Traian Basescu. Opozitia politica a fost (unii afirma ca inca este) manipulata dupa bunul plac al actualului presedinte. Fara sprijinul direct si neconditionat al oamenilor din umbra, sandramaua politica basesciana s-ar fi dus de mult la fund,indiferent de cat de mare era popularitatea lui la un anumit moment-dat. Incartiruirea posturilor de conducere ale acestor servicii cu oameni de incredere ai lui Basescu a condus la mentinerea pe linia de plutire a unei nave care lua de multa vreme apa.

Chiar astazi presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a adus in atentia opiniei publice faptul ca atacurile la adresa sa din presa locala - mai ales comentariile rauvoitoare sau chiar atacurile la persoana - au fost efectuate de catre angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care nici nu s-au mai obosit sa isi ascunda IP - urile de unde postau. Cu toate ca realitatile sunt altele fata de cele din 2007, cand s-a mai incercat odata demiterea lui Traian Basescu, serviciile inca au puterea de a inclina decisiv balanta in favoarea uneia dintre tabere. Cu siguranta ca daca rezultatul votului de demitere va reliefa dorinta romanilor, Traian Basescu va pleca acasa. Insa serviciile raman un factor decisiv in toata aceasta ecuatie. Cei care diriguiesc si hotarasc in cadrul lor ar trebui sa fie constienti de faptul ca o nerespectare a dorintei cetatenilor Romaniei poate conduce catre o escaladare a violentelor. Basescu a plantat deja samanta unui posibil razboi civil.  Cei care apara integritatea si independenta statului roman ar trebui sa fie constienti de aceasta realitate. Cea mai mare parte a romanilor nu se simt reprezentati de cel care ar trebui sa fie capul Statului, presedintele tuturor celor care traiesc intre granitele tarii noastre.

In aceste conditii, un eventual partizanat pro-Basescu ar fi fatal atat credibilitatii serviciilor cat si Romaniei, ca si entitate statala. Traian Basescu este factorul principal al disolutiei constiintei de roman, a apartenentei comunitare la intregul numit Romania. Ramaneti impartiali. Doar atat.