joi, 26 noiembrie 2009

Nesimtirea ca si mijloc de a face politica


***
Daca Romania este un WC - dupa cum a numit-o intr-un eseu din 2004 un celebru lingau basescian care scrie acum in oficios - atunci vasul acestuia asa arata dupa domnia lui Voda Basescu. Ma gandeam zilele acestea cat de usor pot fi mintiti romanii, cat de facil le este unor nenorociti sa manipuleze mintile unor oameni insuficient pregatiti pentru o societate informationala lipsita de repere adevarate.

Studiu de caz: Traian Basescu. Omul acesta minte cu nerusinare precum clipeste. Acest domn reprezinta un caz patologic pentru stiinta medicala din Romania. El este Totul, este Alfa si Omega, este Infinitul, este Zeus sau chiar Dumnezeu! El reprezinta si Stanga socialista si Dreapta conservatoare. Este tata de familie, parinte si sot iubitor, dar, in acelasi timp, este si un macho fatal, prim-masculul turmei. El da dovada de cel mai pur comportament comunist dar tot el condamna  (e adevarat, doar verbal!) aceasta ideologie. Este prietenul curluntristilor dar condamna traseismul politic atunci cand aceasta plaga a politicii romanesti nu vine in sprijinul pozitiei sale.

Dragii mei, cu un asemenea om in fruntea tarii nu inteleg de ce se mai organizeaza alegeri. El este omul care s-a luptat cu rechinii pe mare, rupandu-le dintii mai ceva decat Crocodile Dundee la aligatorii din Australia. Noi ce dorim, de fapt? Am devenit inconstienti, incercand sa inlaturam din fruntea tarii un asemenea geniu? Americanii se dau de ceasul mortii pentru ca nu le-a dat lor Dumnezeu un asemenea am in fruntea tarii. Si noi? Noi, ca niste nerecunoscatori nenorociti ce suntem, dorim sa ii luam jucaria. Romania.

Trezirea oamenii buni! Acest om nu a produs decat cacat in viata publica romaneasca. Din 1990, de cand s-a implicat in politica - dar mai cu seama dupa 1996 - acest om a fost cancerul politicii romanesti. Este motivul principal, alaturi de Ion Iliescu , pentru care ne aflam unde suntem acum. Omul acesta minte, o stim cu totii. Nu are nimic de oferit acestei tari decat propria murdarie. Marlania si nesimtirea au devenit mijloacele principale de captare a voturilor prostimii. Oare vom sta cu mainile in san?