miercuri, 22 septembrie 2010

...sa te numesti Tismaneanu si sa lovesti in Mizil

***

Am si eu zilele mele in care ma autoflagelez parcurgand productiile aliterate ale slugoilor basescieni. Azi mi-a picat sub ochi un text semnat de catre Vladimir Tismaneanu, unde politologul sticlelor de macheala basesciene ataca gestul Oanei Niculescu-Mizil de a se prezenta in Parlament imbracata intr-o uniforma de detinut. Cu ce argumentatie? Pai dati un click aici si judecati si voi. Redau mai jos cateva paragrafe din gandirea acestui titan obosit al anticomunismului de budoar:

"Membru al Comitetului Politic Executiv, activist devotat al “frontului ideologic”, magnat al dictaturii, Paul Niculescu-Mizil a stat alaturi de cuplul Ceausescu in sediul CC al PCR ..." Du-te dom'ne de aici! Asa zici? Paul Niculescu-Mizil e de vina pentru demonstratia din Parlament a nepoatei sale, asa-i? Dar stati sa vedeti ca Tismaneanu este statornic in argumentatie.  Ia cititi: "Mizil fusese apropiat si de Valter Roman, tatal noului premier, emanat, ca si Iliescu, din intrigile sordide ale nomenklaturii(...)Probabil ca deputata PSD nu poate uita vizitele la inchisoare cand il vedea pe adoratul ei bunic, campionul national-stalinismului, nostalgicul alegerilor furate din noiembrie 1946, al Gulagului romanesc, in straiele ce i cuveneau. Travesti ieftin si kitsch politic, demonstratia Oanei Niculescu-Mizil tine de ceea ce Andrei Plesu numeste obscenitatea publica."

Asa! Deci v-ati lamurit, da?Raposatul Paul Niculescu-Mizil este instigatorul direct al actiunii nepoatei lui, da? Si nu asa, oricum. Mizil-batranul fusese un apropiat al lui Valter Roman, tatal lui Petre Roman, si al lui Ion Iliescu. Capisci,da? Faptul ca "adoratul" ei bunic fusese un nostalgic al alegerilor furate din 1946 a facut din Miziloaica a mica o tuta care se imbraca in detinut in plenul Parlamentului. Bun, acum sa ne enervam!

Pai bai Dobitocule cu D mare, bai Tisminetki, bai Nenorocitule, pai nu tu te exonerezi continuu de trecutul comunist al tau si al familei tale prin argumentul ca copiii nu trebuie sa plateasca pentru pacatele inaintasilor? Nu tu urli ca din gura de sarpe atunci cand iti este asociat numele si mutra cu cea a lui Leonte Tisminetki, prieten cu Valter Roman si Ion Iliescu si, mai presus de toate, tatal prezumtiv al Idiotului care scrie sub numele de Vladimir Tismaneanu? Pai nu Tisminetki asta se pupa buze in buze cu to'arsa Ana Pauker? Nu el a sosit in Romania cu tancurile sovietice si cu Divizia Tudor Vladimirescu? Pai atunci?

Mai are dreptate si Mircea Badea asta. Romania e tara in care curvele se cred fete mari. Iar aceasta asertiune are o bataie mai lunga decat s-ar crede.