miercuri, 3 iunie 2009

Robert Turcescu si impostura impartialitatii. Bonus Monica Macovei

***


Citeam ieri in Cotidianul ca Robert Turcescu va realiza incepand din aceasta saptamana o serie de emisiuni in care ii va avea ca invitati pe membrii guvernului Piticului Porno. De curiozitate am urmarit si eu prima emisiune care s-a difuzat ieri si in care l-a avut ca si oaspete pe il capo di tutti capi din Craiova, recte ministrul Transporturilor Radu Berceanu.

Despre febletea domnului Turcescu pentru Basescu si PD stiam de mai mult timp. Ea ne-a fost relevata cu prisosinta de scandalul produs de catre realizatorul Irealitatii TV in decembrie 2007 al carui victima a fost adversarul cel mai vocal al cotroceanului, Ludovic Orban. De fapt dl. Turcescu nu l-a uitat pe Orban nici in emisiunea de aseara.

In momentul in care Berceanu a inceput sa isi laude realizarile inceputului de mandat, facand o paralela cu mandatul predecesorului sau, Robert al nostru l-a invitat pe actualul ministru sa numeasca toate chixurile lui Ludovic Orban, cu mentiunea ca pentru nici o acuzatie adusa dl. Berceanu nu a fost obligat sa produca probe.

Nici un cuvintel despre afacerile necurate care se desfasoara acum in cadrul celui mai corupt minister din Romania, nimic esential despre scandalul Costel Iancu, despre licitatiile cu dedicatie...nimic!

Aseara am asistat la o mostra de jurnalism facut la comanda politica. Dl. Turcescu este un exponent al acestui gen de pseudo-jurnalism in cadrul caruia se pot face acuzatii foarte grave fara obligatia de a prezenta si probe pentru ele. Facem pariu ca atunci cand va avea ca oaspete un ministru PSD dl. Turcescu isi va redescoperi incisivitatea jurnalistica? Nu ca mi-ar parea rau.

PS: Ati urmarit-o pe Monica Macovei aseara tot la Irealitatea? Daca avea 7-8 ani aceasta doamna intra cu siguranta in categoria elevilor cu CES (cerinte educative speciale). Nesimtirea acestei doamne fosta ministru al Justitiei intrece orice limite.