miercuri, 13 noiembrie 2013

Robu versus Stoia. Senectutea dăunează Fraţilor

***
S-a vorbit deja mult prea mult despre conflictul izbucnit între primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi trimisul Fraţilor în Primarie, Traian Stoia. Nicolae Robu a făcut exact cea ce trebuia să facă un primar atunci când i se pune la îndoiala autoritatea: a cerut PSD'ului timisorean  - cel care in marea lui intelepciune a decis nominalizarea lui Moş Tăgârţă Traian Stoia pentru funcţia de viceprimar - sa ii retraga sprijinul. De ce? Pentru ca acest Stoia a fost parasutat in Primarie cu tema de casa data de maestrii imobiliarelor timisorene, Fratii. 

Prin deciziile luate, acest domn a reusit sa ii alunge din spatiile care apartin Primariei pe mai toti cei care avusesera inchiriate locatii in vederea desfasurarii activitatilor de productie sau comert. De ce? Primarul Robu lasa de inteles ca acest fapt se datoreaza interesului pe care il manifesta Fratii pentru patrimoniul locativ al Primariei. Chiriile s-au marit din pixul lui Stoia de aproape sapte ori! Inclusiv oamenii de afaceri cu carnet rosu din PSD s-au declarat siderati de masurile luate de acest Stoia!Acest om pare sa aibe un singur stapan (sau doi, depinde de momentul zilei!) iar acesta nu este interesul general al timisorenilor.

Aseara spalatoria de cadavre politice de la Antena 3, a avut ca tema infierarea proletara a primarului Timisoarei, Nicolae Robu. Stoia in studio, bineinteles! Robu, ca de obicei, dornic de inclestare politica, lucru care nu il avantajeaza in mod deosebit, ba chiar dimpotriva. Stoia a repetat precum un pick-up defect placa cu mafia tiganeasca, reala, sesizabila, dar deloc imputabila actualului primar. In struna i-a cantat jurnalistul Dragos Bota, demn urmas al lui Pamfil Seicaru. Mafia tiganeasca domina imobiliarele din acest oras inca din vremea epocii Oancea-Ciuhandu. Acestia sunt oamenii asupra carora ar trebui sa se verse nemultumirile timisorenilor.

Timisoara centrala a ajuns Tiganisoara, acesta este un fapt cert. Insa abordarea heirupista, crizele andropauzatului domn Stoia, nu misca lucrurile in directia de dorit. Si inca ceva; atentie mare la azimuturile de pe care este atacat Nicolae Robu! Fratii nu reprezinta progres pentru Timisoara ci doar un nou feudalism imobiliar. Cam atat despre acest subiect care, in mod normal ar fi trebuit abordat in maxim o fraza.