joi, 27 decembrie 2012

Sorin Grindeanu si teama de succes

***
Sorin Grindeanu este unul dintre politicienii timisoreni bine ancorati in problematica zonei Banatului. Tanar, prolific in politica de la o varsta destul de primavaratica, coleg de generatie cu Victor Ponta si Daciana Sarbu, de numele lui Grindeanu se leaga multe dintre sperantele Banatului. Cunoscator atat al mediului privat de bussines cat si al functiilor administrative din aparatul de stat, el reprezinta un tip de politician destul de rar intalnit in jungla noastra balcanica, in care, de obicei, cel ales intr-o functie publica face bani fara a se mai incurca in hatisurile originalei noastre economii de piata.

Din pacate insa, Sorin Grindeanu da semnele unui refuz la adresa propriei evolutii politice. Precum celebrul comandant William Riker din nu mai putin celebrul serial Star Trek - The Next Generation, cel care refuza de fiecare data comanda unei nave, desi avea toate calitatile unui lider, doar pentru a ramane sub tutela capitanului Picard, tot asa si fostul viceprimar al Timisoarei refuza, cu obstinatie parca, pasul decisiv in politica mare. A avut sansa de a candida la primaria orasului Timisoara, putea deveni presedintele filialei judetene a PSD, se vorbea prin cercurile informate chiar de un eventual portofoliu in cabinetul Ponta 2...Nimic din toate acestea nu a devenit realitate. In opinia mea mandatul de deputat obtinut de catre Grindeanu in Colegiul 2 Timis, nedublat de o prezenta in Executiv, este un regres. In Camera Deputatilor Sorin Grindeanu este doar membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. In functia de viceprimar al Timisoarei putea face mult mai multe.

Sa ne aducem aminte de cea ce a facut Grindeanu doar in ultimele saptamani; proiectul pentru un nou spital de copii, atat de necesar Timisoarei in urma pactizarii fostei administratii Ciuhandu cu mafia imobiliara tiganeasca, cea care a obtinut in instanta cladirea Spitalului Louis Turcanu prin non-combatul fostei administratii a orasului, proiect vizat pozitiv de catre premierul Ponta sau gestul reparatoriu incarcat de o doza mare de noblete, prin care fostul viceprimar a obtinut ca numele jurnalistului Mile Carpenisan sa fie atribuit unei strazi a orasului. Sunt chestiuni care nu se uita foarte usor.

Ce l-ar determina oare pe Grindeanu sa faca pasul decisiv? Greu de intuit, insa nu ne ramane decat sa speram ca gugulanul din el ii va da doza de ambitie necesara  atacarii unui nou nivel din politica romaneasca.