duminică, 8 noiembrie 2009

PD. Moduri de exprimare politica

***

Il mai tineti minte pe senatorul Bideu, Marius Marinescu? Da doamnelor si domnilor, despre individul care i-a aruncat paharul de apa in fata d-nei Cioc-Mic Anca Constantinescu vorbesc. Sau poate va este mai bine cunoscut de pe urma conflictului cu Ludovic Orban, ce a avut loc in Parcul Bordei? Ma rog, acesta este individul despre care scriu.

Precum se stie, acest politician-lipitoare face parte din categoria traseistilor politici veritabili, a acelora care se recunosc in actiunile unui Constantin Argetoianu sau Nicolae Lupu sau, mai aproape de zilele noastre, ale unui Mircea Cosea sau Codrin Stefanescu, cu acesta din urma fiind si prieten. De la PD pana la PRM, trecand prin PC, dl. Marinescu a cunoscut intreaga scursoare a politicii romanesti, putand vorbi despre aceasta in cunostiinta de cauza.

Dar de ce vorbesc azi despre acest individ? Pentru ca, in calitatea lui actuala de sustinator al lui CV Tudor a avut de-aface cu mania pedista. Omul, ca om de partid exemplar, si-a arborat pe fatada vilei pe care o detine in Bucuresti, un banner cu candidatul PRM. Ei, se pare ca acest lucru nu a fost pe placul organizatiei locale a PD, care a trecut la masuri de coercitie. Deocamdata vasnicilor pedisti le-a cazut victima doar autoturismul Audi detinut de sotia actualului peremist. Aceasta fapta s-a consemnat in buricul targului, langa resedinta ambasadorului Marii Britanii.

De unde deduce Marius Marinescu ca a avut de-aface cu o actiune de intimidare din partea PD - ului? Pai haideti sa vedem e a declarat el. ”Ca unul care am fost membru și senator al acestui partid sunt la curent cu practicile democrat-liberale, iar acest gen de agresiuni era una dintre ele, în perioadele de campanie. În general, se folosesc, în asemenea cazuri, mașini și angajați ai firmelor de construcții și asfaltări din ograda PDL, care sunt gata oricînd să își arate recunoștința pentru contractele primite și își transformă angajații într-un soi de armata politică pentru intimidarea adversarilor prin orice mijloace. Pentru că, probabil, i-a deranjat faptul că Vadim Tudor beneficia de reclamă electorală într-un cartier rezidențial, au decis să îmi administreze o ”lecție”, la fel cum, într-o altă campanie, m-am trezit cu mașina zgîriată de jur împrejur cu un cui”.

Hai dom'ne, zau asa! Se deda PD - ul la asemenea practici? Nu cred! Aaaa, pai dl. Marinescu recunoaste acest mod de actiune ca fiind cel patentat de catre partidul pe care l-a slujit pana mai acum vreo doi ani? OK, atunci te cred. Daca o spui matale, fost culturist, omul care s-a dat cu "barbatie" la Bogdan Olteanu si Anca Constantinescu, atunci da, asa este.

Desprind de aici doua concluzii. Primo: PD - ul ca si partid, nu are nici cea mai mica treaba cu democratia, avand un comportament politic asemanator celui folosit de catre PCR in anii 1945-1946; Secundo: Vadim si Basescu se bat pentru acelasi bazin electoral. Asta deja stiam.