joi, 2 iulie 2009

Basescu/Casuneanu - din nou despre capitalismul de cumetrie

***


M-a pufnit rasul zilele trecute cand am vazut la mai toate buletinele de stiri TV faza aceea de antologie in care prezidentul tuturor romanilor il intreba pe asa zisul rege al asfaltului "Domnule Căşuneanu, aţi lucrat dumneavoastră vreodată la Ministerul Transporturilor cât am fost eu ministru?"

Intrebarea era una retorica, desigur, deoarece dl. Casuneanu a lucrat cu Ministerul Transporturilor sub o forma sau alta, tot timpul, dupa 1994-1995. Basescu a mizat corect pe un raspuns negativ din partea afaceristului moldav. Insa ce ascunde dl. Basescu este faptul ca, in ministeriatul sau interesele amicului Costel erau in transporturi rutiere si nu in constructii de drumuri. Ori CEMT - urile si autorizatiile de transport erau emise de catre minister iar dl. Casuneanu nu a dus deloc lipsa de ele.

Relatiile dintre familia Basescu si familia Casuneanu sunt insa mai vechi. Trecand prin ministeriatul Chiorului la Transporturi, se pare ca cel care a facut lipeala dintre mezina prezidentiala si juniorul lui Hrebe a fost chiar Costel Casuneanu, lucru recunoscut public de catre EBA.

Apoi mai putem aminti ca si evenimente importante in aceasta relatie reciproc fructuoasa achizitionarea la un pret mult sub cel al pietii de catre Base a unui teren care se afla in proprietatea lui Casuneanu. Epopeea acestui teren nu se incheie aici, deoarece tovarasul presedinte decide sa il revanda. Da, ati ghicit. La pretul pietii, normal. Cui? Pai tot lui Casuneanu, doar erau amici. Fraier domn acest Casuneanu! Constituie acest fapt infractiunea de dare de mita? Eu zic ca da.

Acesta ne este tovarasul presedinte care sta cu coruptia in gura mai tot timpul. Bun baiat.