miercuri, 2 decembrie 2009

Demantelarea unei minciuni; expertiza INEC in cazul filmului "Basescu boxerul"

***

Traian Basescu a iesit in aceasta seara pe sticla pentru a prezenta concluziile Institutului National pentru Expertize Criminalistice in cazul autentificarii filmuletului in care presedintele in functie il loveste cu pumnul pe un copil din public. Victorios, Basescu a declarat ca "inregistrarea contestată conţine elemente de editare competerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice".  Exista cel putin doua inadvertente a caror existenta ma face sa cred ca aceasta expertiza reprezinta inca o arma electorala aruncata in lupta in aceasta campanie murdara.

Inainte de toate, haideti sa vedem cine a dat acest verdict de fals. De pe site - ul  oficial aflam ca  I.N.E.C. este instituţie publică cu personalitate juridica aflată în subordinea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti. Haideti...Chiar asa?  Vreti sa spuneti ca productia Basescu Nevinovat reprezinta opera unei structuri guvernamentale, parte a cabinetului Boc? Si atunci noi ar trebui sa credem in concluziile lor? Pai daca este vorba de un organism independent si nu de o institutie politizata, atunci de ce comunicatul oficial nu a fost prezentat de catre INEC? De ce Traian Basescu a fost beneficiarul unilateral si exclusiv al acestei productii?

In al doilea rand, am intrebat si eu in stanga si in dreapta ce presupune o asemenea expertiza.  Prietenul meu Alex Ceteriga - care a activat intr-un domeniu conex - imi spunea ca nici o expertiza nu poate fi facuta decat pe originalul filmului, uneori fiind necesara chiar si camera cu care s-au facut inregistrarile. Hmm. Interesant. Echipa d-lui Basescu a predat la acest institut o copie la mana  a treia a originalului.  Daca exista o asemenea necesitate pentru a se putea pune o concluzie corecta, ma intreb de ce oamenii din acest institut au acceptat sa isi  puna semnatura pe un fals?

Dragi prieteni, explicatia este una singura. Verdictul prezentat in aceasta seara de catre Traian Basescu nu reprezinta altceva decat o arma politica. Din prostie sau din cauza intereselor ascunse, INEC - ul se comporta percum o anexa a PD - ului si a cancelariei de la Cotroceni. In fapt, cu un sef precum Cristian Dumitrescu, nu ai cum sa fi obiectiv sau profesionist. Actualul director al INEC presta acum ceva anisori ca si ajutor de mecanic de locomotiva la Combinatul Siderurgic Siderca Calarasi. Stati linistiti, doar pe linii secundare, dupa cum dovedeste documentul reprodus mai jos.

In fapt Basescu a recunoscut tacit, in emisiunea lui Razvan Dumitrescu unde a vazut prima data acest film, ca incidentul acela a avut loc. Nu mai asocia imaginile cu data la care au fost filmate, aceasta era singura lui neclaritate. Spunea ca baiatul l-a injurat pe el sau pe femeia cu care conversa. Acelasi incident a fost recunoscut si de catre Roberta Anastase. Si vine acum nea Mecanicu' asta si spune ca nu a fost asa!