joi, 15 octombrie 2009

Institutul Garcia Muerte si traditionalul sau sondaj

***


Tara arde, toata lumea isi cu presupusul, spiritul Mamei Omida domina dezbaterile online. Ei, Institutul Garcia Muerte nu poate rata un asemenea moment politic. Frati si surori intr-ale Politicii, Garcia va intreaba cine este cel mai potrivit pentru a ocupa functia de premier al Guvernului Romaniei? Astept cu mult interes optiunile voastre.

Lucian Desemnatu' este noul Croitor al Basescului

***


O alta figura stearsa a fost preferata de catre dl. Basescu pentru functia de premier al Guvernului Romaniei. Motivatia sa? Relatia preexistenta intre premierul desemnat, Lucian Croitoru si Fondul Monetar. Motivatia reala? Afinitatea d-lui Desemnatu' cu PD - ul si cu Traian basescu personal. Actualul presedinte nu mai are nici o sansa de a castiga alegerile prezidentiale in absenta unor fraude majore.

Menirea reala a domnului Croitoru este aceea de a patrona aceste alegeri, de a inchide ochii la viitoarele fraude, care nu vor fi putine. Este uimitor cum dl. Basescu poate trece peste vointa majoritatii parlamentare, formata pana la urma din reprezentantii in Legislativ ai majoritatii cetatenilor Romaniei. Romanii sunt supusi unei perpetue batai de joc din partea acestui domn.

Numai intr-o dictatura conducatorul Statului poate face abstractie intr-un asemenea mod de dorintele majoritatii. Cerbicia prezidentiala in apararea cauzei unui partid de inapti politic - numesc aici PD - ar fi demna pentru o cauza mai serioasa. Lucian Croitoru este doar un alt om de partid, un aparatcik sustinut de o formatiune politica care numai ce a fost maturata de la putere de un vot democratic. Ma intreb, de unde atata nerusinare din partea unui individ care, in calitate de presedinte al Romaniei, ar trebui sa se situeze deasupra jocurilor politice si sa garanteze romanilor o guvernare solida, capabila de a lua masuri pentru depasirea actualei crize economice.

Bag de seama ca, pe langa acest marasm economic in care ne tot scufundam de aproape un an de zile, Romania, liderii care compun actualul establishment politic de sorginte pedista, trec printr-o profunda criza de constiinta. Pentru ca, doar un inconstient sau un nesimtit ar putea sa treaca atat de usor peste vointa a 65% din Parlament.

Sigur, putem judeca desemnarea Croitorului in functia de prim-ministru si intr-o alta cheie. Daca dl. Basescu nu recurgea la numirea unui pedist in aceasta demnitate atunci s-ar fi putut trezi fara sprijinul PD - ului la apropiatele alegeri prezidentiale. Iar un candidat fara partid are sanse minime de reusita. Pe de-alta parte, daca l-ar fi acceptat pe Klaus Johannis, Basescu risca sa plece cu un handicap major in cursa pentru Cotroceni, in fata lui Crin Antonescu, omul care l-a impus in agenda politica pe primarul Sibiului. Iar un Basescu in pasul doi este pierdut politic.