miercuri, 18 februarie 2009

Cazul Ciorogarla si urmasii Acarului Paun

***


Furtul de armament constatat la sfarsitul lunii trecute in unitatea militara ce apartine de Aviatia Militara reprezinta un barometru al profesionalismului de care dau dovada organele de ancheta din Romania in situatiile de criza.

Precipitarea anchetatorilor a condus catre arestarea unor pioni neinsemnati din cadrul retelei de trafic cu armament. Pentru ca avem de-aface cu siguranta cu o retea bine pusa la punct din moment ce au fost sustrase peste cincizeci de arme de asalt.

Insa senzatia generala este ca asistam la o musamalizare stangace a acestui caz. Cred ca nimeni nu se indoieste de faptul ca niste caprari precum sergentul major Ionut Ganea si caporali Marius Tudorache si Ion Petrica pot fi cel mult niste executanti, niciodata initiatori ai unei contrabande atat de periculoase dar si banoase.

Impresia mea este ca acesti fraieri care au fost umflati de catre Politie pe post de vinovati actionau la ordinul unei persoane (sau a unor persoane) cu greutate in MApN. Caprarii se pot indeletnici cu furtul salamului Victoria de la popota ofitereasca niciodata cu tranzactionarea pe piata neagra a unei cantitati atat de mare de armament.

Inca un amanunt; se pare ca armele sustrase sunt mult mai multe decat sustine ministerul in comunicatul sau catre presa. Cu aceasta cantitate de armament inca nerecuperata (si sunt putine sanse ca ea sa mai ajunga in depozitele Armatei!) insecuritatea cetateanului va creste. In aceasta vara vom putea constata un puseu extrem al infractiunilor executate cu mare violenta.

Masurile heirupiste de genul celei anuntate de Dan Nica precum ca Politia va mai angaja 2000 de agenti nu vor afea efect daca legislatia va ramane la fel de stufoasa si interpretabila.