miercuri, 14 iulie 2010

Crin Antonescu - asta-i pohta ce-am pohtit!

***
Crin incepe sa faca acum exact cea ce scrie in manualele de stiinta a politicii la capitolul crearii de identitate proprie. Distantarea continua de PSD, promovata in ultima saptamana de catre presedintele PNL, coroborata cu atat de cunoscuta lipsa de empatie fata de mesajul populist al PD - ului, face din Crin Antonescu liderul perfect al unui partid care lupta sa isi recastige identitatea proprie pe o scena politica dominata de urmasii FSN - ului de trista amintire.

PNL - ul avea nevoie de un asemenea gest de disociere pentru a iesi din retorica contraproductiva promovata de retardati politici precum Norica Nicolai. Trebuie aratata foarte clar complicitatea existenta la primul nivel dintre PD si PSD. Actualul guvern rezista doar datorita sprijinului tacit acordat acestuia de catre urmasii lui Ion Iliescu. Aceasta egala distantare fata de cele doua aripi din cadrul FSN - ului - pentru care am militat prin intermediul acestui blog - nu face altceva decat sa desparta apele in politica romaneasca. Acum avem reprezentate clar optiunile PD - ului si PSD - ului pentru actualul cabinet. La fel de clar se vede acum opozitia deschisa a PNL - ului fata de fantomaticul cabinet Boc.

Dar mai presus de toate stim acum cine reprezinta in Romania adevarata Opozitie. Ne-am saturat de pozitiile abramburistice ale liderilor pesedisti. Ne-am saturat de baleiajul continuu promovat de catre acestia intre PD si PNL. E vremea ca PSD - ul sa isi clarifice pozitiile sau sa dispara din joc. Ne-am saturat de jocurile de culise promovate de catre prietenul bun al lui Basescu, Viorel Hrebenciuc. Pentru ca eu nu cred o iota din legenda adversitatii dintre H-ul de Bacau si cotrocean.

PNL - ul iese intarit pentru luptele politice ce se vor da in toamna acestui an. Pentru ca nimeni nu se mai indoieste ca din septembrie vom avea parte de un razboi politic intern. Cine nu a fost de-acord cu politica dusa de actuala conducere a PNL -ului, se regaseste acum in PD sau in uniunea generalului cu ochi vioi si gestica necontrolata. Daca s-ar grefa pe acest partid si putina organizare, am avea in doi-trei ani cel mai mare partid politic din Romania.