miercuri, 17 decembrie 2008

Acum 19 ani...

Acum nouasprezece ani la Timisoara a inceput sa se moara. Oamenii cu tarie de caracter au iesit in strada sa isi ceara drepturile. Au mai cerut ceva: depasirea perioadei de comunism revolut si intrarea tarii in comunitatea statelor civilizate. Ce s-a inteles in sferele puterii comuniste? Ceausescu a spus literar "Omoratii ca nu sunt oameni".

Ce a urmat se stie. Baia de sange de la Timisoara, primele victime omenesti ale acelui decembrie sangeriu de aici au fost.

Revolta a trecut, principiile proclamate la Timisoara in Martie '90 au fost uitate. Totusi, ar trebui sa ne gandim macar acum, o data pe an, la cei care nu mai sunt. Oameni care au murit pentru ca noi sa nu mai depindem de toanele unui Dictator.

Odihna linistita acelor oameni care nu mai sunt si mult respect pentru urmasii lor.

PS: Sa speram ca ultimul puseu al comunistilor in politica romaneasca, intuibil sub infatisarea noului FSN nu va tine foarte mult. Tara aceasta trebuie sa depaseasca pe deplin jumatatea de secol de comunism retardat.

Geoana si Boc:un Prostanac si un Bou

O intrebare pentru toti cei care au votat cu FSN - ul: UNDE ESTE PROGRAMUL ANTICRIZA ATAT DE CLAMAT DE CATRE PROSTANAC SI BOU-BOC? Va spun eu? Acesti baieti veseli habar nu au ca Romania se indreapta catre criza, ei inca se amagesc cu faptul ca vor putea consuma cu spor ( a se citi “FURA”) tot ce s-a acumulat la Buget in timpul guvernarii PNL.

Atat de atacatul guvern Tariceanu a articulat un Plan Anticriza care avea sanse reale sa readuca economiei nationale o crestere anuala de peste 5%.

Programul de guvernare a FSN (PSD + PNL) este o insiruire de promisiuni desarte, masuri stangiste si deziderate nerealizabile.

DUMNEZEU SA NE APERE DE PROSTANACI SI BOI!