luni, 16 februarie 2009

Crin Antonescu, cu raceala despre adevaruri politice

***

Va supun atentiei o declaratie facuta la Timisoara, cu ocazia alegerilor pentru conducerea filialei judetene PNL de catre Crin Antonescu. Inainte de toate se impun cateva consideratii despre autorul acestei declaratii. Sunt necesare deoarece discutam despre singura personalitate politica din actualul esicher politic care ar putea oricand sa il priveasca in fata pe Basescu si sa ii spuna ca este hot, incompetent, reprezentant al fostei Securitati si, mai ales, incompatibil cu functia de presedinte al unui stat democratic.

Crin Antonescu face parte din acea categorie de oameni politici care chiar cred in idei, doctrine si mijloace de actiune. In Romania acestia sunt o minoritate neinsemnata. Politicienii romani sunt superficiali, lenesi din punct de vedere intelectual, oportunisti in sensul rau al cuvantului.

Dar iata si declaratia de care discutam la inceput:

"Traian Băsescu a vorbit patru ani despre sistemul ticăloşit. După patru ani de aşa-zisă luptă împotriva acestui sistem ticăloşit cred că ne este clar că Traian Băsescu a devenit vârful şi patronul acestui sistem. Partidul Naţional Liberal a fost şi el componentă a sistemului, pentru că nu a reuşit să prevină, să rupă sistemul, să iasă din sistem" (cf. Amosnews)

Cele spuse despre actualul sef al statului sunt adevaruri cunoscute. Totusi, spuse de catre Antonescu aceste fapte devin mai apasatoare pentru cotrocean.

Insa cea ce ar trebui sa ne atraga atentia sunt consideratiile sale vizavi de PNL. Daca se doreste accederea la guvernare dupa urmatoarele alegeri (la termen sau anticipate) acest partid trebuie sa treaca printr-un purgatoriu. Este necesara o regandire a structurilor de conducere. Este necesara aducerea de oameni noi in functiile de decizie.

Este necesara promovarea unei meritocratii liberale. Trebuiesc stabiliti itemi de performanta general valabili in randul filialelor. PNL - ul are nevoie de o noua ideologizare, fapt care necesita o mai mare apropiere fata de ganditorii liberali din Romania.