miercuri, 29 aprilie 2009

Pariul pierdut al entelectualilor basecomani

***


In ajunul alegerilor din toamna anului 2004, dupa rocada Stolojan-Basescu, tabara Aliantei DA a fost capusata cu entelectuali de tip roza vanturilor. Aici ma refer la fripturistii care in anii '90 au activat politic in tabara Coposu - Constantinescu din convingeri de moment sau din obligatii de serviciu, pentru ca, in 2004 sa basculeze in cocina lui Basescu.

Dupa alegerea cu cantec a lui Basescu in functia de presedinte al Romaniei, noul locatar al Cotrocenilor a devenit un pariu colectiv pentru cei care se adapau in trecut din banii lui Soros iar acum din bugetul de Stat. Pentru acesti indivizi eventuala infrangere a lui Basescu la prezidentialele din acest an ar echivala cu semnarea demisiei din posturi publice remunerate regeste.

In aceasta cheie trebuiesc interpretate luarile de pozitie publice in favoarea domnului Basescu ale entelectualilor cotrocenisti. Ei au pierdut notiunea de obiectivitate in favoarea subiectivismului stimulat cu monetar serios de catre un guvern ajuns sub papucul Cotroceanului.

Pseudoanalizele scrise dupa dictare de catre acesti lachei devin nerelevante in ochii unei mari parti a cetatenilor interesati de fenomenul politic din Romania. Pentru entelectualii basescomani renuntarea la acest pariu este imposibila. De aceea va trebui sa ne obisnuim in urmatoarele luni cu schelaitul lor.