miercuri, 29 aprilie 2009

Pariul pierdut al entelectualilor basecomani

***


In ajunul alegerilor din toamna anului 2004, dupa rocada Stolojan-Basescu, tabara Aliantei DA a fost capusata cu entelectuali de tip roza vanturilor. Aici ma refer la fripturistii care in anii '90 au activat politic in tabara Coposu - Constantinescu din convingeri de moment sau din obligatii de serviciu, pentru ca, in 2004 sa basculeze in cocina lui Basescu.

Dupa alegerea cu cantec a lui Basescu in functia de presedinte al Romaniei, noul locatar al Cotrocenilor a devenit un pariu colectiv pentru cei care se adapau in trecut din banii lui Soros iar acum din bugetul de Stat. Pentru acesti indivizi eventuala infrangere a lui Basescu la prezidentialele din acest an ar echivala cu semnarea demisiei din posturi publice remunerate regeste.

In aceasta cheie trebuiesc interpretate luarile de pozitie publice in favoarea domnului Basescu ale entelectualilor cotrocenisti. Ei au pierdut notiunea de obiectivitate in favoarea subiectivismului stimulat cu monetar serios de catre un guvern ajuns sub papucul Cotroceanului.

Pseudoanalizele scrise dupa dictare de catre acesti lachei devin nerelevante in ochii unei mari parti a cetatenilor interesati de fenomenul politic din Romania. Pentru entelectualii basescomani renuntarea la acest pariu este imposibila. De aceea va trebui sa ne obisnuim in urmatoarele luni cu schelaitul lor.

6 comentarii:

 1. ce te mira? uiti ca TRU zicea ca se arunca de pe bloc daca se pupa in bot psd cu pd-l? s-a aruncat? parca nu ...


  Doru Buşcu m-a întrebat faţă în faţă ce fac în eventualitatea îngemănării executive PSD-PD-L. I-am spus: „Mă arunc de pe bloc!“. Îmi menţin promisiunea, în ciuda teribilei crize imobiliare. Completez: mă arunc de pe bloc, pe cuplul Patriciu-Tăriceanu, regizorii eventualei apropieri PSD-PD-L.


  Asa zicea in cotidianu!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ionut, despre onoarea domnului Ungureanu (inexistenta, dupa parerea mea!) se pot scrie romane. Presa a vuit degeaba anul trecut atunci cand au fost dezvaluite publicului textele pro-ceausiste ale individului.

  A avut cineva grija ca acest scandal sa intre in desuetudine.

  PS: Tu esti mare microbist sau gresesc? Ce parere ai despre meciul de aseara, Dinamo-Poli Tm? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. nu trebuie sa vorbim despre meciul de ieri ... am strica bucuria cu prostiile noastre! :D

  balind asta e el gay, dar e un gay cu noroc! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. P.S. am auzit un zvon pe un chat de la gsp ca cica s-ar da cele 6 puncte inapoi timisoarei! nu e bine, nu e bine deloc! :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Stai linistit, cu alea sase puncte ramane cum s-a stabilit in toamna anului trecut. Daca se doreste mai mult decat locul doi, trebuie facut abstractie de punctele alea si luptat pana la capat. E nedrept dar aceasta este situatia!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cat despre Balint, poate sa fie zoofil ziua si necrofil noaptea, cat timp are rezultate, e de bine!

  RăspundețiȘtergere