vineri, 1 mai 2009

Valerică Stoica, din nou despre unitatea Dreptei. A cata oara?!?!

***


Domnul Valeriu Stoica ne-a obisnuit in ultimii cincisprezece ani sa revina ciclic cu cate o lucrare despre unitatea Dreptei romanesti. Singura calitate vizibila dobandita de catre fostul lider al PNL in urma acestor lungi eseuri indoielnice ca si valoare programatica este aceea de grafoman incurabil.

Marturisesc spasit ca nu am apucat sa frunzaresc noua lucrare a domnului Stoica, "Reconstructia Dreptei", scrisa in colaborare cu Dragos Paul Aligica. In schimb am citit din scoarta in scoarta cartea scoasa anul trecut cu titlul pompos "Unificarea dreptei". Punctele de vedere exprimate de catre ideologul de serviciu al partidului prezidential anul trecut nu depasesc valoarea unei cepe degerate.

Ma veti intreba, poate, de ce fac aceasta afirmatie? Pai, Valerica fara frica se descalifica din start. Ideile considerate novatoare de catre criticii de curte ai Cotrocenilor sunt aceleasi pe care Stoica le promova acum 6-7 ani. Cu o deosebire. Daca atunci el vedea ca si factor coagulant al Dreptei PNL - ul, acum, normal am putea spune, aceasta onoare apartine lui Traian Basescu si in subsidiar (dar in subsidiar rau de tot!) PD - ului.

Poate unora li se va fi parut normala aceasta evolutie. Mie nu. Si nu mi se pare normala dintr-un singur motiv mare si lat; dl. Stoica pleaca de la ipoteza eronata ca PD - ul ar fi partid de dreapta. Nimic mai fals. Nici macar accederea in structurile popularilor europeni nu scuza folosirea exclusiva si excesiva a populismului ca si arma politica.

Valeriu Stoica nu are ce sa ne mai spuna nou. Este un personaj compromis definitiv in politica romaneasca. Iar productia de maculatura care ii poarta semnatura nu reprezinta decat variatiuni pe aceeasi tema. Data la Cotroceni. So long, Valerica!

11 comentarii:

 1. Sa-nteleg ca de cate ori ii vine ciclul lui Stoica executa cate o lucrare cu dreapta?

  RăspundețiȘtergere
 2. nu e ciclu, se cheama masturbare intelectuala, stimati domni individuosi !
  ;P

  RăspundețiȘtergere
 3. Basescu factor coagulant? Hahaha! Stoica n-a trait in aceeasi tara cu noi?

  RăspundețiȘtergere
 4. dar cine e Stoica? de ce vorbiti despre el? el nu va mai dobandi niciodata o functie publica dobandita prin vot popular .. e un om fara carisma (si nu datorita faptului ca-i peltic) dar nu asta e motivul pentru care este un mare zero ci pentru ca nu are caracter, pe romaneste e o curva :D

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Patrick

  Masturbare intelectuala avand ca rezultat...ce? Idei despre unitatea Dreptei? Ma indoiesc!

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Lilick

  Trecerea aceasta de la adversitate catre lingusirea lui Basescu nu a fost o chestiune foarte grea pentru nea Valica. Nu vreau sa reproduc aici parerea cotroceanului despre parul alb al lui Stoica. Ar trebui sa activez atentionarea cu 18 ani!

  Stoica ar fi facut cariera in vremea comunistilor daca era contemporan cu Popescu-Dumnezeu, crede-ma.

  RăspundețiȘtergere
 7. @ Ionut

  Ultimul cuvant din comentariul tau este unul dur dar care exprima exact moralitatea acestui om. Subscriu.

  Charisma ioc, caracter zero...ramane doar imaginea publica de mare ideolog. Total nereala, dupa parerea mea.

  Romania are nevoie de dezbateri ideologice, este necesara o limpezire ideatica. Dar Romania mai are nevoie de caractere adevarate. In primul rand caractere adevarate!

  RăspundețiȘtergere
 8. @Garcia

  Daaa, stiu si eu ce a spus despre el. Si nu numai. Si despre Stolo, Boureanu... etc. Hahaha!

  RăspundețiȘtergere
 9. PNL este de dreapta precum a fost si este Petre Roman de dreapta... halal partid si ideologie.

  RăspundețiȘtergere
 10. Imi pare bine ca si anonimii au pareri. Este un progres. Daca ai avea si o argumentatie pentru cea ce susti ar fi OK, anonimule!

  RăspundețiȘtergere