duminică, 15 martie 2009

Intelectualul roman fata in fata cu tradarea menirii sale

***


Disperarea ivita in randul bedeilor dupa ce au constatat ca in randurile partidului nu prea exista cadre de nadejde cu o minima imagine publica pentru a fi prezentate electoratului, a condus la anexarea pe fata la carul de prosti a entelectualilor* favorabili lui Basescu. Daca pana acum doar intuiam legaturile care existau intre PD si anumiti entelectuali de aici inainte situatia ne apare mult mai limpede. E buna si criza aceasta de efective la ceva, nu-i asa? :)

Macar acum dl. Traian Ungureanu nu mai poate poza in independent. Este membru de partid cu acte in regula! De aici incolo Cristian Preda nu mai poate fi numit ganditor liberal. Are carnet de membru al unui partid de ideologie populara, nu-i asa? De fapt nu este asa, PD - ul nu este un partid ideologic ci unul de interese nelegitime. Adica o formatiune politica care colcaie de infractori.

Despre Patapievici si Mihaies ce sa mai spunem? Membrii de partid din 2006 ambii, amandoi numiti politic in fruntea ICR - ului, ambii indeplinind rolurile lui Leonte Rautu si al Suzanei Gadea de acum cateva decenii. Interesul poarta fesul, nu-i asa? In cazul lui Patapievici functia de presedinte al ICR este un afront adus natiunii romane. Un antiroman numit intr-o asemenea functie...extraordinar, coane Basescule!

De Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu nu mai spun nimic. Nerusinarea acestor asa-zisi discipoli ai lui Noica (in realitate acestia doar au profitat de imaginea marelui filozof) intrece orice limite. Unul peroreaza contra adversarilor lui Basescu dintr-o functie platita din bani publici iar celalalt din postura de angajat al lui Patriciu. Ciudati oameni!

Intelectualul ar trebui sa fie un rector al formarii bunelor obiceiuri si al apararii binelui public in spatiul unei natiuni moderne. Din pacate, la noi in tara entelectualii (nu intelectualii!) si-au tradat menirea prin acceptarea compromisului cu un partid de infractori si cu un presedinte anti-national, situat de multe ori in afara legii. Condamnarea verbala a comunismului nu ar trebui sa scuze derapajele anti-constitutionale ale presedintelui.


*entelectual = autor cu opera adevarata dar incapabil de a-si duce la bun sfarsit misiunea de intelectual prin derapaje morale, politice, etc.

PS: Aud ca fufa cea mica a presedintelui si-a facut blog. Am tras o tura pe acolo de curiozitate dar prea pute a bordel. Mai pute si a peste pe blogul fetei Marinarului...dar nu de la peste! :)