joi, 9 ianuarie 2014

România. Cum să jefuieşti o ţară?

***
La intrebarea din titlul acestei postari se poate raspunde foarte savant sau, dimpotriva, foarte simplu si cinic. O sa  merg pe a doua varianta, este mult mai apropiata starii mele spirituale de la acest moment. Pai orice hot sau talhar are o anumita teama fata de repercusiunile faptelor lui. O fi o reusita hold-upul dar daca ne prinde potera si ne baga la racoare sau, mai rau, ajungem la esafod? Ma rog, treaba cu esafodul este una anacronica, dar merita amintita. Pai hai sa nu mai riscam nimic, si-au zis acesti talhari. Si astfel Romanica a devenit singura tara din lume in care se fura legal. 

Sigur, suna ciudat acest lucru.Insa doar la prima vedere deoarece, daca avem rabdarea de a aprofunda putin problema vom constata ca Statul - acest stat mafiot - nu face nimic pentru a asigura un trai decent poporului care ii intretine aparatul administrativ. Ba mai mult, politicienii alesi in functii de reprezentare nationala (Guvern, majoritate parlamentara, presedintie, etc) au tendinta de a formula un cod de legi capabil de a oferi imunitatea hotilor domnosi, asa numita mafie a gulerelor albe. Daca pana mai acum cativa ani jefuirea resurselor acestei tari se facea prin metode deloc originale, intalnite si in alte locuri, acum, odata cu instaurarea guvernarii Ponta, in Romania s-a instaurat jaful legal. Taxe, impozite, amenzi, toate acestea sunt directionate catre buzunarele clientelei politice. Fabrici proprietate de stat nu prea mai sunt, resursele naturale au fost cedate strainilor, ramane doar stoarcerea de bani prin toate mijloacele  de la populatia saraca pentru a alimenta traiul bun al unor paraziti. Birurile care au ajuns sa ii cocoseze pe romani nu au corespondenta in crearea unor resurse de care sa beneficieze toti membrii comunitatii. Zilele acestea aflam ca Guvernul Ponta aloca peste 50 de milioane de euro pentru emiterea cardurilor de sanatate, total inutile in conditiile in care viitoarele carti de identitate vor cuprinde exact aceleasi date. Apoi acelasi guvern da peste 40 de milioane de euro pentru construirea unei arene sportive la Brasov. Bai nesimtitilor, dar voua chiar nu va este rusine? Acestea sunt prioritatile romanilor? Pentru asta ati ajuns acolo, ca sa cedati resurse catre cei care au cotizat in campaniile voastre electorale?

Referitor la Justitia din aceasta tara, cea ce s-a intamplat in Martea Neagra din luna Decembrie a anului trecut o sa ramana in istorie. Nu este putin lucru ca penalii din Parlamentul rusinii nationale sa incerce sa isi treaca niste amendamente prin care ei sa se situeze deasupra legii. Este o caracteristica strict romaneasca aceasta fratie absolut ametitoare intre sfera politicului, a afaceristilor verosi si a mafiei. Spre exemplu, in Italia mai toata lumea cunoaste legaturile dintre Mafie (Cosa Nostra, Camorra, N'Dragheta etc) si anumiti politicieni de frunte. Gianni de Michelis era numit in deradere Ministru de Externe al Mafiei de catre omologii sai europeni.Oricum,  era vorba de o legatura, nu de un sistem intreg.  Particularismul Romaniei il reprezinta faptul ca  politicienii (nu toti, e adevarat!) inseamna ei insisi MAFIA. O mafie a gulerelor albe care fura legal, prin taxe, biruri si alte obligatii puse anapoda, de care beneficiaza doar ei si apropiatii lor. 

Parlamentul acesta, institutia care ar trebui sa oglindeasca optiunile politice ale natiunii, nu mai este demult decat un club al imbuibatilor si a incapabililor, a parazitilor si a oamenilor fara constiinta. Traseisti de cea mai joasa speta fac trafic cu voturile romanilor (atatea cate au fost deoarece romanii s-au cam saturat de acest tip de democratie si sa cautioneze prin voturile lor existenta acestor sobolani politici!).  Din pacate poporul acesta este mult prea sedat prin subiecte facile gen Bianca si Printul, Divortul Antoniei si altele, pentru ca acesta sa reactioneze in vreun fel. Romanul e naiv, i se fura banii din buzunar si el tot nu reuseste sa isi desprinda ochii din televizor, de la Harem si Mohammed. Cat de naiv este romanul? Ramane de vazut.