miercuri, 15 iulie 2009

Ridzi a plecat. Basescu da cu bata in presa. Ce facem noi?

***


Iata ca dezvaluirile de presa ale GSP coroborate cu o actiune solidara a marii majoritati a proprietarilor de bloguri din Romania au condus la demisia Cotofenei de la MTS. Deci suntem puternici, avem muschi si daca ne incordam este posibil sa mai sucombe vreo doi politicieni verosi langa noi. E de bine zic eu, deoarece perceptia generala de pana acum era aceea ca indiferent de ce se scrie in presa despre ei (asociez presei si blogurile), cei de la putere sunt imuni.

Ei bine, cazul Ridzi ne-a dovedit ca lucrurile pot lua si o intorsatura favorabila intereselor majoritatii. Chiar daca doamna Ridzi se bucura de protectia Presedintelui, acest lucru nu a fost suficient. Observ cu stupoare ca societatea civila - cea care ar trebui sa cenzureze actiunile politicienilor - s-a mutat pe bloguri.

Presedintele, in declaratia data aseara la investitura noului ministru al Tineretului si Sportului, a identificat chirurgical vinovatii pentru demisia unuia dintre membrii lui favoriti ai Cabinetului. Presa, indeosebi cea moguleasca de sorginte voiculesco-vantuleasca. Presa a indemnat-o pe Monique sa bage mana adanc in bugetul MTS. Nu caracterul ei infect de hoata!

Prin declaratia de aseara, presedintele se situeaza pe pozitia de protector declarat al sistemului mafiot din Romania. Nu conteaza ca furi, ideea este sa nu afle presa, pare sa spuna printre randuri presedintele Romaniei.

Intr-o alta ordine de idei, asumarea politica a fortarii demisiei ministresei Ridzi trebuie sa ii revina PNL - ului. Liberalii, prin vocea presedintelui Antonescu, a cerut de mai multe ori de-alungul ultimelor saptamani demisia lui Monique. Acest moment trebuie speculat la maxim. Ar trebui fortata Curtea de Conturi pentru ca aceasta sa ia urma banilor, sa vedem si noi in ce conturi au ajuns.