marți, 1 mai 2012

Timisul fara ministru. Din nou!

***

In seara de 1 mai muncitoresc, premierul desemnat Victor Ponta a anuntat lista cabinetului cu care va incerca sa obtina investitura in Parlament. Acestia sunt Finante si vicepriministru: Florin Georgescu, Afaceri Externe: Andrei Marga, Justitie: Titus Corlatean, Economie: Daniel Chitoiu, Interne: Ioan Rus, Aparare: Corneliu Dobritoiu, Agricultura: Daniel Constantin, M. Muncii - Mariana Campeanu, Educatie - Corina Dumitrescu, Transporturi - Ovidiu Silaghi, Sanatatii- Vasile Cepoi, Dezvoltare si Turism: Eduard Hellvig, Cultura: Mircea Diaconu, Comunicatii: Dan Nica, Afaceri Europene: Leonard Orban, Ministrul Administratiei: Victor Paul Dobre, Ministrul Mediului - Rovana Plumb. Plus 4 ministri delegati: Dialog social: Liviu Marian Pop, Mediul de Afaceri: Lucian Isar, Relatia cu Parlamentul: Mircea Dusa, Strategii Guvernamentale: Victor Alistar. Deci astia sunt fratii Carlanului intru guvernare.
Cu alte cuvinte, zona cea mai dinamica din punct de vedere economic, dupa Capitala, ramane iarasi nereprezentata in Executivul de la Bucuresti. Oare a cata oara? Cluj avem, ca de obicei, Galatiul duce doi ministrii in Guvern, Bucurestiul si-a luat partea leului. Avem parte de o dubla rusine, atat din partea conducerilor centrale a celor doua partide majore care compun USL, cat si din partea "marilor" politicieni locali, cu mare trecere in jurul casei, Nicolae Robu si Titu Bojin, doua nulitati absolute care, in afara de a se comporta cat mai slugarnic in fata celor de la Bucuresti, nu stiu sa faca mai nimic temeinic. Mie, daca m-as regasi in postura celor doi, mi-ar crapa obrazul de rusine atunci cand as veni sa cer sustinerea timisorenilor si respectiv a timisenilor. Executivul avea destule ministere pentru a putea fi dat unul si unui reprezentant al Banatului. Ma indoiesc de faptul ca doar meritocratia a fost cea care a decis componenta acestui cabinet. Nu, cu siguranta ca au avut loc si multe tratative de culise.

PDL a adus timiseni doar pana la nivelul de secretari de stat, acest USL nu a mai reusit nici macar acest lucru. Absolut rusinos cea ce s-a intamplat in aceasta seara la Bucuresti, de neiertat absenta unei minime persuasiuni din partea liderilor locali ai USL la adresa conducerilor centrale, in vederea promovarii unui ministru din Banat. Politica Bucurestiului fata de zona Timisoarei ramane aceeasi, indiferent de numele partidului aflat la putere: ignorare totala a oricarei forme de expresie politica nationala, venite dinspre aceasta zona a tarii. RUSINE USL, RUSINE VICTOR PONTA, RUSINE CRIN ANTONESCU!