vineri, 6 iulie 2012

Serviciile discrete si factorul Basescu

***
Este de-o evidenta fara putinta de tagada faptul ca in toti acesti ani scursi de la castigarea primului mandat de presedinte, serviciile speciale au stat trup si suflet langa Traian Basescu. Opozitia politica a fost (unii afirma ca inca este) manipulata dupa bunul plac al actualului presedinte. Fara sprijinul direct si neconditionat al oamenilor din umbra, sandramaua politica basesciana s-ar fi dus de mult la fund,indiferent de cat de mare era popularitatea lui la un anumit moment-dat. Incartiruirea posturilor de conducere ale acestor servicii cu oameni de incredere ai lui Basescu a condus la mentinerea pe linia de plutire a unei nave care lua de multa vreme apa.

Chiar astazi presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a adus in atentia opiniei publice faptul ca atacurile la adresa sa din presa locala - mai ales comentariile rauvoitoare sau chiar atacurile la persoana - au fost efectuate de catre angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care nici nu s-au mai obosit sa isi ascunda IP - urile de unde postau. Cu toate ca realitatile sunt altele fata de cele din 2007, cand s-a mai incercat odata demiterea lui Traian Basescu, serviciile inca au puterea de a inclina decisiv balanta in favoarea uneia dintre tabere. Cu siguranta ca daca rezultatul votului de demitere va reliefa dorinta romanilor, Traian Basescu va pleca acasa. Insa serviciile raman un factor decisiv in toata aceasta ecuatie. Cei care diriguiesc si hotarasc in cadrul lor ar trebui sa fie constienti de faptul ca o nerespectare a dorintei cetatenilor Romaniei poate conduce catre o escaladare a violentelor. Basescu a plantat deja samanta unui posibil razboi civil.  Cei care apara integritatea si independenta statului roman ar trebui sa fie constienti de aceasta realitate. Cea mai mare parte a romanilor nu se simt reprezentati de cel care ar trebui sa fie capul Statului, presedintele tuturor celor care traiesc intre granitele tarii noastre.

In aceste conditii, un eventual partizanat pro-Basescu ar fi fatal atat credibilitatii serviciilor cat si Romaniei, ca si entitate statala. Traian Basescu este factorul principal al disolutiei constiintei de roman, a apartenentei comunitare la intregul numit Romania. Ramaneti impartiali. Doar atat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu