luni, 9 noiembrie 2009

Demnitatea Românului. Pana unde se poate merge cu masacrarea personalitatii omului?


***


Recentele mitinguri electorale organizate de catre PD in favoarea lui Traian Basescu ne-au aratat (pentru a cata data oare?) pretul real pe care il pun politicienii acestui partid pe demnitatea umana.  La ordinul lui Vasile Blaga - omul care este responsabil cu organizarea in partid - primarii portocali s-au grabit sa stranga oameni pentru a umple locurile de unde s-a adresat boborului presedintele in exercitiu.

Si cum mai toti oamenii de buna credinta, cu o oarecare situatie materiala si cu un liceu terminat, au preferat sa isi petreaca week-endul trecut intr-un mod alternativ cu trairile primareilor pedisti, acestia din urma riscau sa primeasca cartonas galben din partea tartorului de la Bucuresti.  Si atunci ce s-au gandit acestia? Ia hai sa adunam noi pe toti cei dependenti de ajutoarele sociale din partea primariei si sa ii ducem la oras. Haine ponosite? Nici o problema! Are partidul geci portocalii cate vrei!

Personal, mie mi se pare total insalubru din punct de vedere moral ca sa iti bati joc de un om care are propriile lui asteptari legate de viitor. Nu se poate sa le promiti oamenilor locuri de casa doar ca sa ii convingi sa vina la miting. Nu poti sa le conditionezi ajutoarele sociale ale acestor amarati, de participarea la acest gen de adunari. Este imoral sa ii aduni intr-un tarc precum animalele si sa nu le asiguri macar o blestemata de toaleta ecologica. Nu poti sa ii obligi sa aplaude si chiuie precum niste apucati atunci cand ei nu inteleg mai nimic din discursul candidatului. Nu poti sa obligi copiii sa strige numele lui Basescu cand acestia habar nu au cine este si ce doreste acel domn chel cu un ochi mare care se agita pe scena.

Romania este tara europeana, domnilor pedisti. Cu bune si cu rele, aceasta tara este membra a Uniunii Europene, tovarase Comandant. Nu va bateti joc de cetatenii acestei tari. Nu le luati in deradere aspiratiile personale. Romanii nu merita un asemenea tratament.
4 comentarii:

 1. Garcia,

  Nu se poate, zici? Ba, uite că se poate, şi încă cum! Şi-apoi, aspiraţii - aspiraţii decente! - n-au toţi locuitorii acestei ţări. Unii se mulţumesc cu o manta portocalie, că şi-aşa vine vremea rea, şi cu un sandviş rece + un pet de apă minerală + o călătorie gratis într-un oraş mare. Iar, în 22 noiembrie, la urne, cu bancnota foşnitoare... de rigoare.
  P.S. Ştii că sunt sceptic (caz în care, cum ai zis deunăzi, pentru mine surprizele nu pot fi decât plăcute :) )

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu Florine, eu stiu si cazuri in care acesti oameni au spus nu acestui gen de convocator politic.Tatal meu inca are tangente cu oamnenii din sudul Timisului, nu toti oameni cu stare materiala. Au fost foarte multe cazuri in care oamenii nu s-au lasat prostiti. Pai tu stii ce probleme are Ostaficiuc si cu Falca (principalii organizatori de la Timisoara) pentru ca nu au reusit sa stranga cifra de 40.000 de participanti? Tot timpul li se ofera ca si contraexemplu pe Antonie Soilomon, cel care a reusit sa stranga la Craiova 45.000 de nenorociti. Daca pe Falca il doare in palarie datorita relatiei de rudenie cu presedintele, lui Ostaficiuc ii cam arde scaunul sub el. Mai grav este ca la PD Timis se vehiculeaza ca si eventual inlocuitor numele lui Alin Popoviciu, un Dinu Paturica pe stil nou.Hmmm!

  RăspundețiȘtergere
 3. Alinu'-Palinu sa fie lider al PDL? :)) MoOOOOR de ras! Prostavanu' ala? Ba nene, esti sigur? A ajuns rau Basescu, ce mai!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ceteriga

  Ma, este in carti. Asta spune multe, nu crezi?

  RăspundețiȘtergere