vineri, 18 martie 2011

Mai mare rusinea!

Cea ce vedeti mai sus este o fotografie cu sediul PNL Timis, intr-o zi obisnuita. O cladire istorica, de patrimoniu, lasata de izbeliste de catre atat de gospodara conducere penelista locala. O bataie de joc atat la adresa Partidului National Liberal,  a tot ce inseamna ideea de liberalism, dar si o palma puternica data peste obrazul capitalei Banatului.  Mai de mult, tot pe acest blog, am vorbit de faptul ca starea deplorabila in care se gaseste acest imobil, poate fi folosita ca si arma politica de catre adversari. Ei bine, acest lucru s-a consumat azi.


Tinerii din PDL au luat initiativa curatarii initialelor P,N si L de pe sediul partidului din Timisoara. Printr-o veritabila lovitura de imagine, tineri pedelisti au aruncat in derizoriu orice discutie despre vreun posibil candidat liberal la primaria municipiului Timisoara. "Aș vrea să-l întreb pe domnul Robu cum crede el că va reuși să administreze un oraș, asta dacă va reuși să-și rezolve problema cu candidatura, dacă dânsul, pentru că dumnealui este președintele PNL Timiș, nu reușește să-și întrețină forte bine nici măcar sediul. Pentru că ați văzut foarte bine cum arată fațada sediului în care dânsul se întâlnește cu activul de partid. Oricum, dânsul nu este un potențial pericol pentru niciun fel de contracandidat și eu unul personal sunt convins că nu va ajunge primar. De aproximativ un an, sigla partidului pe care domnul Robu îl conduce, Partidul Național Liberal Timiș, este mâzgălită, arată foarte urât, iar imaginea orașului este afectată de această mizerie de pe fațada unei clădiri istorice din Timișoara”, a motivat acţiunea de la sediul PNL liderul tinerilor PDL Timiş, Nicolae Bitea.

Penibil! Dar iata si cum a reflectat presa locala acest eveniment macabru din viata filialei pastorite de catre Nicolae Robu. Aici, aici, aici si aici.  Mai vara trecuta, stand la o terasa cu prietenul Cris pentru a urmari un meci de fotbal de la Campionatul Mondial, chiar discutam despre starea jalnica a sediului din Piata Unirii si a posibilei folosiri a acestei situatii ca si mijloc de propaganda. PDL - ului i-a reusit din plin, dar adevarul este ca doar tampit daca erai, nu puneai in lumina starea absolut incalificabila in care a ajuns acea cladire. In loc sa se inteprinda ceva pentru a reface macar exteriorul acestui imobil, domnii si doamnele din PNL Timis nu au gasit nimic mai bun de facut decat sa roage populatia sa nu circule pe trotuarul din fata sediului deoarece s-ar putea sa le pice vreo caramida sau tigla in cap. Curata politica a portilor deschise, nu?

6 comentarii:

  1. Trist si penibil. Pe langa starea imobilului, vazand fotografiile, trebuie sa spun ca amplasarea celor patru panouri de asemenea marime si culoare pe o asemenea casa este de absolut prost gust.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Garcia Muerte, cum ai vrea dumneata sa repare cineva o cladire care nu-i apartine? Esti slabist rau de tot, frate!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Transildania
    Ma rog,simtul estetic nu a fost niciodata punctul forte al conducerii peneliste de Timis (desi exista acolo macar un specialist pe care il cunosc)dar macar o minima preocupare pentru imaginea publica a partidului ma asteptam sa existe. Insa delasarea, indolenta pana la urma, face ca toate aceste lucruri regretabile sa existe. Mare pacat!

    @Anonim
    Dupa modul de adresare, cam stiu de unde sa te iau. In fine, referitor la ce scrii tu aici; prietene, cred ca de-alungul timpului ai avut ocazia sa locuiesti fie in chirie, fie intr-un internat de liceu sau camin studentesc. Daca nu e asa, atunci iti spun ca este o experienta interesanta. Insa,in momentul in care ocupi un habitat, ai tendinta de al personaliza in asa fel incat el sa fie reprezentativ pentru tine ca si individ. Ori, cum spunea si Transildania mai sus, pe langa kitschul respingator datorat modului in care sunt afisate pe cladire initialele partidului, mai este si cladirea NEVOPSITA, NETENCUITA, GATA SA SE PRABUSEASCA! Aceasta este partea vizibila, cea ce se vede de afara! Mai sus ai cateva linkuri din presa locala. Citeste sa vezi perceptia reala, nu va mai imbatati cu apa rece. Si da, poate ca sunt slabist, frate, dar ca tine nu as dori sa fiu, pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine la Focsani, PNL a schimbat recent termopanele vechi (si nu erau naspa) cu unele...galbene ! pacat, ca in Banat, PNL nu e fruncea ! daca nici acolo, atunci unde ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumesc ca am redevenit subiect pe bloguri. Mai sunt si altii care ma citeaza insa si cu pseudonime. Vreau sa ii raspund la transilvania,cel care a scris primul comentariu. Daca cladirea nu iti apartine atunci pentru ca esti partid politic si ai in randul tai vajnici luptatori si convingatori membrii, porti o discutie de bun simt in care rezultatul final este CLADIRE RENOVATA. Nu vreau sa ridic in slavi alti presedinti ai PNL TIMIS, insa in mandatul lui Draganescu s-a reparat probleme avute cu canalizarea si ploiile, iar in mandatul lui Borha s-a achizitionat cu suma de 50 de lei RON sediul si s-a pornit demersul renovarii sediului (ceea ce vedem azi acolo cu tot cu instalatii este realizat de Borha). Cei de la GTZ (grupul german care impreuna cu primaria doresc renovarea fatadelor unor importante cladiri din Timisoara) au fosti consultati si au oferit solutii in anul 2007 si 2008.
    SE PARE CA IN PDL TIMIS SANGELE LIBERAL APA NU SE FACE. FELICITARI PENTRU LOVITURA DE IMAGINE!!!
    Draga Garcia Muerte oare trebuie sa ne revedem pe terasa in UNIRII, la campionatul mondial din Brazilia din 2018 ca sa se schimbe ceva sau la cel din Qatar din 2022.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Patrick

    Ar putea fi fruncea, daca s-ar dori cu adevarat. Dar natafletii astia din partid detin orice, mai putin imaginatie, vointa si putere de munca.


    @Chris
    Poate ca daca le pica in cap plafonul si nu vor mai vedea nici un trecator pe trotuarul din fata sediului, atunci se vor trezi.

    RăspundețiȘtergere