marți, 25 august 2009

Florin Calinescu si fentele de caracter

***


Fostul realizator al emisiunii Chestiunea Zilei din epoca de pionierat a Pro TV - ului nu a excelat niciodata la capitolul constiinta civica, caracter sau morala. Dupa ce mai anul trecut dadea de toti peretii cu presedintele Basescu la intrunirile electorale ale PNL - ului, - partid din partea caruia a candidat pentru un loc in Parlament la alegerile de anul trecut in judetul Arges - in zilele noastre actualul director al Teatrului Mic din Bucuresti se viseaza un fel de vector avand misiunea de al inscauna pe Base pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Cel putin asa sustinea intr-o emisiune difuzata la finalul saptamanii trecute de catre Realitatea TV. Apropo de acest post de televiziune, fostul teleast i-a propus lui Vantu sa reia Chestiunea Zilei aici, la Realitatea. Interesant, nu? Mai ales acum, in prag de campanie electorala.

Florin Calinescu este un naufragiat al sortii. Mizele sale reale au insemnat bani. Multi bani. De la consilierea acordata lui Gheorghe Florea, fostul patron al fabricii de bere din Bragadiru, trecand prin maimutarelile sale din timpul procesului Tender sau prin asocierea imaginii sale pe sticla cu cea a actualului presedinte al clubului FC Timisoara, Marian Iancu, Florinache al nostru si-a cerut partea. Bani. Multi bani.

Intrarea lui in PNL anul trecut a avut si o alta semnificatie. Calinescu a crezut - ca si multi alti naivi - ca acest partid va fi parte a guvernarii in orice formula politica. S-a inselat. Majoritatea parlamentara s-a putut constitui si fara aportul acestei formatiuni politice. Ba mai mult, argesenii nici nu l-au votat intr-o asemenea proportie incat acesta sa acceada pe bancile parlamentare. Asa ca de la "Caline, esti cel mai bun prim-ministru" a ajuns la "Traiane, mai ai un loc in barca ta?". Urata evolutie.

Despre convingerile sale politice nu se poate spune nimic. Ba da, scuze! Intr-o emisiune care a avut loc acum cativa ani in garsoniera otevista a lui Dan Diaconescu, dl. Calinescu si-a marturisit crezul sau politic de capatai:"Eu negociez cu toate partidele, domnule - pot fi si liberal, si socialist"... Curat Caragiale, ce mai!

Judecand aceasta evolutie - sau involutie! - de caracter al lui Floooriiiiin al nostru si din punct de vedere strict economic, omul are tot interesul sa se puna bine cu comandantul suprem al Armatei Romane deoarece este actionar majoritar la Inteprinderea Optica Romana, furnizor de echipamente militare catre Ministerul Apararii.

Oh, tu Caragiale, cat esti de actual!

6 comentarii:

  1. da, l-am urmarit si eu, recent, la o tv, pare-mi-se ca era la Realitatea ! evident, ca spunea NIMIC, ca de obicei !
    gargara, vorba lunga, se pricepe, nu-i bai, doar ca m-am saturat de asa ceva ! cred ca si romanii asteapta mai putina logoree si mai multe realizari. cat despre curtea ce-o face PDL sa fie intr-un ceas bun ! la fel cum a fost si cu PNL ! adica, pe principiul "unde merge Calinescu, se alege praful" ! la fel cum a fost si cu Fulbier, berea aia de 2 lei de la Bragadiru !
    bafta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesul poarta fesul dar parca, totusi, este deja prea mult. Omul acesta are darul de a vorbi mult si de a nu spune absolut nimic. Ce ramane dupa o emisiune cu Florin este doar balbaiala aceea controlata. Atat.

    Prin 2001-2004 cocheta cu PSD - ul, era frate bun cu nea Medelin. Mare caracter nea Calinescu asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar nu trebuie uitat ca in Arges el a adus cele mai multe voturi, dar la redistribuire alt actor i-a luat locul desi avea mai putine voturi! Mie-mi placea calinescu atunci cand se cacaia mai putin, acum ii ia prea mult timp ca sa zica ceva! :)
    Am vazut emisiunea de la Realitata, atunci cand era si Gusa invitat, dar desi parea dubios de lingau la adresa lui basescu poate e doar o faza ... refuz sa cred ca asa dintr-o data a fugit in gasca unui muribund!

    RăspundețiȘtergere
  4. A adus voturi dar a avut mai putine decat pesedistul Stireanu, cel care a si intrat in Parlament. Cel putin asa retin eu, sper sa nu ma insel.

    Dar, cum observa si Patrick, de obicei pe ce pune mana Calinescu se duce dracu de tot. Deci tot raul este spre bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. URIASE ACTIUNE AL QUEDA PORNITE DIN PORTUL CONSTANTA.
    Nave militare NATO, GRECESTI IS ISRAELIENE bat valurile a treii mari Mediterana, Marea Neagra si Agee. in cautarea unui cargo de 1600 tone banuit ca
    avand la bord o banda de teroriti Al Queda, pregatita sa atace a “fresh target “.
    Autoritatile grecesti si israeliene sunt de mai multe luni in alerta maxima.
    Vasul urmarit Sara este proprietatea unui grec Dimitris Kokkos si aunui pakistanez american pe nume , Rifat Muhamed. Kokkos a fost proprietarul unui vas specializat in contrabanda de arme Katrina , capturat de israelieni in Ianuarie. El A CONDUS DIN ROMANIA O URIASA RETEA TERORISTA AL QUEDA.. Compania sub care este inregistrata Nova Spirit Inc conducea sub nasul autoritatilor romane operatiuni navale AL Queda din portul la marea Neagra Constanta Nador .
    La 6 august sase luni mai tarziu Sara a fost interceptata in apropierea Siciliei. Echipajul de 15 marinari sa dovedit a fi o celula Al Queda avand pasapoarte false.
    Asupra lor sau gasit $ 300.000 valuta ,harti detailate ale principalelor orase italiene si al Vaticanului.
    CAPITANUL VASULUI SARA, ADRIAN POP SORIAN A DESVALUIT DETALII DESPRE OPERATIUNILE TERORISTE A CAROR BAZA A FOST ANI DE ZILE PORTUL CONSTANTA. VASELE PORNESC DIN PORT AVAND UN CAPITAN SI UN ECHIPAJ ROMANESC ( flotila cuprinde 4 vase purtand numele de Karine, Cristi, Sara si Twillinger ) In Nador Maroc deghzati ca marinari se urca operativi AL QUEDA. Ei preiau comanda echipajului roman. Ajunsi pe mare vasul schimba numete si steagul. In larg are intalnire cu alte vase preluand noi “marinari”. Ajungand in apropierea coastelor Europei de west dau semnale S.O.S, pretexand
    ca sunt in pericol. Ajungand la tarm teroristii se pierd in masa de emigranti.
    Nava Twillingher a fost capturata in apropiere de Triest cu 8 operativi pozand ca marinari romani. Kokkos si Mohamed sunt cautati cu infrigurare in jurul lumii. Ultimul ” constantean ” bun vorbitor al limbii romane este sef al opretinilor Al Queda
    In Golful Piersic si Mediterana.
    Investigatorii au ajuns la concluzia ca operatiunile teroriste pornind pornind depe teritoriul romanesc continua aproape nestingherite. In una din ele de curand este involvat chiar fratele preseditelui Romaniel, Traian Basescu, fost marinar de meserie. Sunt sanse ca in curand presedintele sa se intoarca la meseria initiala ,cea de capitan de vapor in portul Constanta., avand politia portuara pe urme.

    Robert Horvath 26 August 2009 pentru Nipon Press

    RăspundețiȘtergere
  6. Florin caLinescu, interesat doar de avantajele materiale si, eventual, de faima.
    Un om fara scrupule, multa logoree si mult spectacol ieftin - aceasta este parerea mea despre el.

    RăspundețiȘtergere