vineri, 15 mai 2009

Experienta politica versus entuziasm oratoric. Crin Antonescu la Realitatea TV

***


Despre prestatia lui Crin Antonescu din cadrul emisiunii lui Adrian Ursu de la Realitatea TV s-a tot scris in ultimele doua zile. Ecourile ei sunt insa departe de a fi trecut. Media pro-Basescu a infierat cu manie revolutionara lipsa de experienta candidatului liberal, raspunsurile neconvingatoare, apetenta lui Crin pentru reveniri in timp si contextualizari indoielnice ca si substrat.

Cu siguranta ca unele dintre aceste critici au un fundament real. Insa obstinatia unora de a evidentia doar aceste tare ocultand calitatile reale ale lui Crin mie imi apare cel putin de prost gust. Presedintele liberal a gresit si nu prea prin prezenta in aceasta emisiune. Invitatiile de a aparea pe sticla in prime-time trebuiesc onorate, indiferent de unde vin ele. Mai ales in aceasta perioada.

Si mai exista un aspect pe care criticii lui Antonescu nu il ia in consideratie. Postul public de televiziune, cel care ar trebui sa serveasca fidel interesele tuturor cetatenilor romani, nu i-a adresat niciodata o invitatie personala pentru a participa in vreo celebra "Editie speciala" de la TVR1. Boicotul Televiziunii Romane fata de el este total.

Crin are nevoie de aparitii in media audio-vizuala. Fie si intr-o emisiune total ostila. CTP nu poate fi acuzat de atitudine anti-Antonescu.Nu. El este genul de comentator politic continuu nemultumit. Nemultumit de toti, nu numai de Antonescu. A fost invitat special pentru al pune in dificultate pe candidatul PNL.

Eu as avea mai multa grija si in cea ce priveste calitatea profesionala a consilierilor personali. Participarea la o emisiune politica se negociaza cu postul de televiziune respectiv sau cu realizatorul emisiunii. Inclusiv intrebarile pot fi prestabilite. Eu i-as trage idiotului de consilier un picior in fund pentru modul in care a aranjat aceasta emisiune. Este pacat, deoarece in chiar acea zi, la dezbaterea motiunii de cenzura a PNL Crin avusese o prestatie oratorica excelenta.

Oricum, si aceasta este o experienta din care se poate invata. Si este bine ca are loc acum, la inceput de campanie electorala prezidentiala.

8 comentarii:

  1. Consilierii sunt varza, Crin a cazut intr-o capcana de unde va iesi cu mai mult bine decat s-ar putea astepta proastele satului de pe orbita FSN ului.
    Ce-ar zice tzutzarii care azi isi freaca palmele cu satisfactia prostului nativ , cand CTP ul va iesi pe piata cu expresia fetii la fel de cioplita si isi va declara sprijinul pentru singurul votabil?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine stati cu ochii pe blogul lui Bogdan Olteanu, care sofisticat ca-ntotdeauna ne explica cu se lanseaza candidatii PSD si cat de amatoriceasca a fost lansarea sefului sau de partid in comparatie cu cea a "prietenilor" sai politici..
    Cu asemenea gioarse vrea PNL ul sa penetreze varfurile puterii? Ma opresc aici , deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre "multivalenta" d-lui Olteanu am mai discutat aici,ai discutat si tu, Marius, nu cred ca se mai poate spune ceva. Ipochimenul asa se hraneste, cu suptul de la mai multe vaci.

    Cat despre prestatia lui Crin, sunt multi care vor fi dezamagiti la finalul campaniei. Si acestia nu vor fi din randurile sustinatorilor lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu fie cu necaz, dar Antonescu este doar un orator si atat! Nu vad calitati de lider sau un `gospodar` ... nici macar nu e un delicat sau rafinat boem ca sa i se potriveasca functia de presedinte. Ala este el, cel de la tv! Pai cum domnule Garcia, sunteti perfect pentru manipularea maselor prin tv? De ce sa se aranjeze emisiuni si intrebari? Aaaa da, sa fie ambalajul stralucitor, iar in interior aceeasi ciocolata amaruie ROM de pe vremea lu` Ceausescu. Antonescu cel real e cel de la Realitatea ... umil, prostut, usor de pacalit si influentat. Eu sunt satul de emisiuni cu Basescu la Nasu in care toti aplauda ... nu vreau emisiuni din astea cu Antonescu sau Geoana.

    E de apreciat cat de destept si spontan e Vadim, dar si cat de diliu.

    Geoana pentru ca il are acum sef campanie pe Radu Tudor ai vazut cum Antenele (pentru ca sunt si in alianta cu psd`ul) il slavesc pe geoana si ce mingi ii ridica la fileu.

    Incep sa fiu anarhist si vreau sa se aleaga prafu` ... dar ca sa se intample aia trebuie un nebun ca vadim sa distruga totul si sa o luam de la capat cu ...Cristian Diaconescu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Din nefericire, ratarea unui astfel de moment este greu de recuperat. Oricum, Antonescu trebuia sa-i traga un sut in kur lui CTP pentru povestea aia cu engleza/franceza, nu sa puna botul. Aici a avut perfecta dreptate Ciutacu, nu venise Antonsecu in platou ca sa-l scoata CTP la tabla... Pe de alta parte, si daca refuza sa vezi zbierate pe portocalele mecanice ca Antonescu e incult...

    RăspundețiȘtergere
  6. *sunteti perfect de acord cu manipularea ...

    am gresit din cauza emotiilor! :))

    P.S. sa nu se inteleaga ca imi place vadim, dar ma face sa rad! nu-l votez ca nu pot uita cum ii recita lu` elena ceausescu si o compara cu Maica Domnului. Era bine ca el sa ramana in anonimat, cum a fost dupa ce nu a mai intrat in parlament ...

    Eu nu stiu pe cine sa votez ...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ionut

    Din pacate pentru Cristian Diaconescu imaginea lui publica este nula la aceasta ora. Si eu il simpatizez intr-o anumita masura deoarece este cel mai liberal dintre social democrati. :)

    In cea ce priveste emisiunile politice si aranjarea lor vreau sa iti spun ca acest lucru este o practica generalizata. L-ai vazut pe Base la TVR si la B1TV? L-ai vazut pe Geoana la Antena 3?

    Antonescu poate fi un bun presedinte. Obligatia unui presedinte nu este aceea de a munci precum un bou, de dimineata pana seara. El trebuie sa asigure doar cadrul general in care sa se desfasoare viata oamenilor de zi cu zi. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ CRadu25

    Poate a fost o gafa sau ...poate nu! Ai citit comentariul de azi al CTP - ului din Gandul? Cred ca un mai bun elogiu adus lui Crin nu ar fi putut exista nici daca l-ar fi platit pe crucisatorul presei romanesti. Antonescu si-a dovedit umanitatea, vulnerabilitatile umane.

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/intre-sulfa-si-marioneta.html?4237;4379932

    ce zici?

    RăspundețiȘtergere