duminică, 12 iulie 2009

O veste buna: Antonescu chiar taie capete in filiale!

***


Conform promisiunii facute inainte de alegerile europarlamentare, conducerea PNL a analizat in aceasta saptamana prestatia unor filiale cu potential dar cu scor electoral sub media pe tara. Marturisesc ca nu credeam ca Antonescu o sa aibe coaie pentru a taia in carne vie. Si totusi liderul liberal a purces la punerea in practica a amenintarilor din precampanie.

Una dintre filialele analizate a fost si Timisul. Beneficiind de un bazin electoral liberal considerabil, mai toate conducerile judetene care s-au perindat in ultimii douazeci de ani au ratat obiectivele asumate la centru. Pentru unii acest lucru este unul inexplicabil. Pentru mine nu. De ce?

Alegerile europarlamentare din 7 iunie ne-a aratat un partid, PNL, aflat in imposibilitatea de a-si convinge proprii sustinatori de justetea si importanta participarii la procesul electoral. PNL - ul are o mare problema in a-si dezvolta un corp antreprenorial de lideri capabili in a capacita cetatenii cu vederi liberale (nu putini!) spre sustinerea programului liberal.

Pana la urma, oricum o dam, tot despre o chestiune de organizare interna este vorba. Filialele locale ale partidului sunt inexistente in perioadele dintre alegeri. De ar fi numai atat! Numai ca si in timpul campaniei electorale foarte multi lideri locali prefera sa adopte politica strutului. Organizatiile locale nu au o baza, nu stau pe o constructie solida.

Succesul in alegerile viitoare se construieste inca din prima zi de dupa scrutinul anterior! Acest lucru nu este inteles nici la nivel national si nici la nivel local. Sincer, ma asteptam ca PNL - ul dominat de catre o noua conducere, sa obtina un scor mai bun la europarlamentare. Dar este un non-sens sa ceri rezultate filialelor judetene atat timp cand organizarea acestora lasa mult de dorit.

Personal il apreciez pe Cristian Busoi ca si om. De-asemenea, pentru europarlamentarul Busoi tot respectul. Dar se pare ca organizarea nu este punctul sau forte. Modul in care a asigurat conducerea filalei PNL Timis in ultimele luni a fost unul dezastruos. De-asemenea am tot respectul pentru Crin Antonescu. A luat decizia indepartarii lui Cristian Busoi cu toate ca acesta este unul dintre fidelii sai.

Sper ca preluarea conducerii filialei de catre rectorul Universitatii Politehnice Timisoara, prof.univ.dr. Nicolae Robu sa aduca o clarificare organizatorica. Se impune mult mai multa organizare la toate nivelurile. Sa fie intr-un ceas bun!

6 comentarii:

 1. Buna seara,
  Nu stiu cat de bun era dl Busoi dar acest personaj, Robu...Dumnezeule! Daca mergeam la vot... m-as fi oprit dupa primii pasi. Va rog sa-i explicati (pareti apropiat mediului liberal timisorean) ca arata ca un filfizon ofilit, cu o freza din anii 80, e grotesc. Nu are de loc imagine, cineva ar trebui sa-l sfatuiasca. Sa ne intelegem, poate purta plete, barba, cercei in nas...dar asa cum e arata oribil, incleiat cu fixativ...ce mai, cum sa votez un asemenea personaj?

  RăspundețiȘtergere
 2. da, Cristi e un baiat de nota 10 in felul cum apare pe TV e super OK ! se vede ca e facut dintr-un alt aluat, e de bun simt, inteligent dar, nu poate face fata si la conducerea unei filiale precum cea a jud TM !
  nu e deloc un pas inapoi pt el, nu-l cunosc pe domnul acesta, tu poate il stii, sper sa faca treaba buna pana la toamna !
  sunt si, ar tb, sa fie mari asteptari de la Timis !
  bafta, o saptamana mai buna, tuturora !

  RăspundețiȘtergere
 3. @ amorphis

  Stimate domn (doamna) de data aceasta chiar exagerati. Aspectul fizic chiar nu este determinant pentru personalitatea unui politician. Dumneavoastra dl. Robu va apare in modul in care il prezentati...doamnei Robu i s-a parut atragator. De gustibus...

  Nu conteaza cum are parul, conteaza ce o sa faca.

  @ Patrick

  Sunt convins ca Robu are marea sansa de a egala cel putin media nationala a partidului. Filiala aceasta are nevoie de o echilibrare in raport cu centrul. Depinde de modul in care isi va gandi echipa de conducere.

  Amanunte despre Nicolae Robu:
  http://www.upt.ro/robu/index.php

  RăspundețiȘtergere
 4. Antonescu face exact cea ce trebuie sa faca.S-a terminat cu smecheria in PNL.
  Putorile pot plecat linsititi in concediu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ii scrie acum cineva discursurile pentru ca se vede ... ma rog, aude!

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Marius

  Speram sa faca mai din timp cea ce se impunea a se face! S-a pierdut timp important pentru dezbateri infantile. S-ar putea ca aceasta perioada pierduta sa fie decisiva pentru accesul in turul doi. Ma rog sa nu fie asa.

  @ Ionut

  Este un lucru pe care eu nu pot totusi sa il inteleg la Crin; el incearca sa castige prezidentialele cu un corp de consilieri care au indeplinit (si) rolul de cioclii pentru defunctul PNTCD.

  RăspundețiȘtergere