vineri, 22 mai 2009

Radu Duda la Realitatea TV. Principe, care este totusi parerea domniei tale?

***


Am urmarit aseara cu mult interes emisiunea lui Adrian Ursu de pe Realitatea TV in care a fost invitat principele Radu Duda, candidat independent pentru Cotroceni. Eleganta discursului politic al acestui domn este remarcabila. Din pacata insa ideile majore, ideile-forta lipsesc cu desavarsire. Eu nu am remarcat aseara nici o parere personala de a domnului Duda care sa ma incante in perspectiva. Doar enunturi generale.

La nivel de principii Radu Duda vorbeste coerent. Dar aceasta coerenta este pusa in umbra de absenta numirii mijloacelor de actiune prin care aceste principii generale ar putea fi transpuse in practica. Aceste idei generoase sunt proclamate ca si valori personale de catre toti ceilalti candidati intrati deja in cursa. Principelui ii lipsesc ideile personale, ideile de forta care pot fi generate doar de catre o personalitate puternica.

M-a uimit ezitarile lui Radu Duda in a spune cu franchete cu cine ar prefera sa lucreze ca si premier sau ministru de finante intr-un eventual mandat prezidential. Realizatorul ii ceruse doar o parere personala si nimic mai mult. Si au mai existat si alte ezitari sau enunturi defectuoase. Spre exemplu este greu sa spui ca tu condamni politicianismul din Romania cand aceasta tara a fost caracterizata prin politicianism inca de la intemeierea ei ca si stat. In tara noastra nu se face politica, doar politicianism!

Radu Duda nu m-a convins in dezbaterea de aseara. Este departe de a fi o speranta pentru aceasta tara. Dansul asimileaza functia de presedinte cu cea de monarh constitutional. Cea ce in sine nu este rau. Dar ce te faci daca cetatenii acestei tari chiar iti vor da voturile lor si te vor trimite la Cotroceni? Cu cine vei lucra si cum vei lucra? Absenta unei strategii reale aplicate pe Romania, il descalifica din punctul meu de vedere.

Domnul Duda nu este nici mai rau si nici mai bun decat politicienii actuali din Romania. Diferenta o face apartenenta la Casa Regala a Romaniei.

11 comentarii:

 1. omu intr-adevar este mai mult decat OK.
  insa, ce era sa faca, sa se ante-pronunte ? daca zicea ca un bun premier ar fi Tariceanu, s-ar fi zis ca e clar, e cu liberalii, la fel si-n alte cazuri cu posibili Premieri de la PSD si PDL !
  el vrea sa mearga pe cartea independentului, pana la capat, altfel, risca sa-si piarda si acele procente acumulate, pana acum.
  probabil vrea sa ne transmita ca ar putea lucra cu oricare premier !
  mie imi place ASR Radu, insa are, intr-adevar, unele chestiuni unde trebuie sa dea unele explicatii, in legatura cu ce politici sociale ar sustine, cum vede sistemul de impozitare, ce parerea are despre impozitul forfetar sau imprumutul de la FMI, etc. sczue, daca a raspuns la unele intrebari de mai sus, n-am reusit sa urmaresc toata emisiunea. per ansamblu e ok si-ar avea rol decisiv, daca acumuleaza circa 10 procente, dirijindu-le castigatorului !

  RăspundețiȘtergere
 2. "M-a uimit ezitarile lui Radu Duda in a spune cu franchete cu cine ar prefera sa lucreze ca si premier sau ministru de finante intr-un eventual mandat prezidential". Omul a spus destul de clar: constitutia nu permite presedintelui sa puna prim ministru pe cine vrea muschii lui, asa ca ce relevanta poate avea pe cine SI-AR DORI el? Discursul lui Radu a fost al unui presedinte constitutional, cu puteri limitate-oare nu ne-am saturat pana in gat de un preedinte jucator?

  RăspundețiȘtergere
 3. @ PATRICKdan

  @ atreides

  Sincer, mie nu imi plac oamenii fara pareri personale. Reproducerea de sloganuri ma irita. Iar cartea independentului jucata de Duda este una in care sloganurile joaca un rol major.

  A-ti spune propria parere intr-o chestiune de ordin public nu contravine deloc "independentei" unui virtual posibil (accentuez VIRTUAL POSIBIL) presedinte de republica fara partid in spate.

  Independenta politica se dovedeste in timpul exercitarii mandatului nu inainte de a accede in functie.

  Duda = nuca gaunoasa! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Off topic...
  http://www.youtube.com/watch?v=NPwzTLTknVY

  :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Radu Duda nu este nici macar politician, el se joaca de-a politicianul impins de baietii interesati in fractionarea voturilor .De la cine smulge Dudea cele cateva procente?
  Comparati sondajele dinaintea intrarii acestui impostor in cursa si cele de dupa.Veti observa ca Geoana a ajuns pe locul doi iar Crin Antonescu a trecut pe 3.
  Acesta este rolul dudelor .

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu stiu daca Duda a luat doar de la Antonescu. Eu stiu oameni care nu ar vota cu Antonescu dar ar vota Duda. Da, poate ca majoritatea alegatorilor principelui vin din Dreapta esicherului politic.

  Duda are o oarecare trecere in fata fostilor alegatori ai PNTCD, care au cochetat in ultimii ani cu PNL iar acum vad in Duda o sansa. Pentru ce? Nu stiu.

  Oricum, Duda este maestru in a spune platitudini intr-un limbaj de lemn asemanator cu cel folosit de Ion Iliescu in anii '90. Poate nitel mai elevat.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mie mi-a placut ... fiind actor s-a prezentat cum trebuia ... pare costumul de presedinte ca pentru el, nu strans pe burta cum ii sta lu` Basexu!

  RăspundețiȘtergere
 8. Duda ia voturi in principal de la PNL si PNTCD.Asta e si scopul introducerii lui in joc.2-5% conteaza enorm .

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Ionut

  A fost sters si ca actor acum este insipid ca si politician. Parerea mea!


  @ Marius

  Si mie imi pare ciudat acest acces de politicianism la un membru al Familiei Regale de Romania. Pacat. Eu am crezut in Regele Mihai.

  RăspundețiȘtergere
 10. garcia - si eu am crezut in Rege si continui sa cred.Duda e un amator de chilipiruri.Nimic mai mult.

  RăspundețiȘtergere