miercuri, 9 mai 2012

Sa ne tragem organul prin democratie...

***
Nici nu s-a instalat bine la putere guvernul PSD (nu ma luati cu USL pentru ca PNL si PC sunt doar de umplutura pe acolo)  ca au si revenit baietii la practicile atat de cunoscute din vremea guvernarii Nastase. Acum cand se gasesc pe cai mari, astia au inceput sa rationeze exact pe baza premiselor atat de criticate de noi, atunci cand ele erau luate ca si motive de dezbatere de catre PDL si Traian Basescu. Ultima idiotenie este aceasta cu votul uninominal pur, legea care il impune trecand deja de Senat.

Cand PDL parea inexpugnabil si aducea aceasta propunere in dezbaterea publica, mai toti astia de formeaza acum hardughia politica numita USL sareau de cur in sus mai ceva ca puricii. Ca e rau, ca e antidemocratic, ca nu se vizeaza altceva decat perpetuarea PDL la putere, etc.Da, dragii mei, aveati perfecta dreptate, exact acest lucru se urmarea de catre pedelistii d-lui Basescu. Doar ca acest amanunt nu actioneaza ca o circumstanta atenuanta pentru faptul ca voi, opozitia de pana mai ieri, acum, ajunsi la guvernare, sa perpetuati exact aceleasi amenintari la adresa brumei de democratie care exista in tara noastra. Nu se poate ca milioane de voturi exprimate de catre cetatenii acestei tari sa nu aibe corespondenta in componenta politica a Legislativului. Acel tip de parlament rezultat in urma unui asemenea abuz nu ar avea legitimitatea ceruta de catre legea electorala. Parlamentul trebuie sa reflecte fidel optiunile politice liber exprimate de catre cetatenii romani si nu jocurile de culise care merg paralel cu democratia reprezentativa.

Daca pozitia PSD - ului este una de inteles, care se circumscrie exact visului mai vechi de a da Romaniei un sistem politic bazat pe doua partide mari, nu am cum sa inteleg orbirea PNL - ului si a lui Crin Antonescu, in special, cel care cedeaza continuu in chestiunile majore, in favoarea PSD si, indirect, in favoarea lui Traian Basescu. Din acest punct de vedere PNL "beneficiaza" la ora aceasta de cea mai inepta conducere politica din intreaga perioada post-decembrista. Oameni care nu vad mai departe decat ziua de azi au ajuns sa ia decizii in numele partidului. Dar, atunci cand e sa iti sapi singur mormantul...

7 comentarii:

  1. Se vede ca te-au cumparat pedelistii.Daca vrei sa vezi dupa alegeri o guvernare PDL-PPDD atunci continua sa critici acest sistem de vot.
    PS:Datorita actualei conduceri "inepte" a PNL, acest partid a reusit sa creasca cum n-a mai crescut vreodata in istoria sa postdecembrista,a initiat o motiune de cenzura care i-a aruncat pe pedelisti de la guvernare (evitand astfel cea mai mare frauda electorala care s-ar fi produs vreodata in Romania)si se afla in pozitia de a domina cu autoritate intreg spectrul de centru-dreapta al politicii romanesti.

    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristi: nu cred ca Garcia e cumparat de pedelisti, nu e genul... el si grupul bloggerilor liberali arondati Bucurestiului doar s-au ratacit in ceata (ca oile, nu ca magarul! :) ) nimerind pe pozitiile ostilor portocalii de stransura din media, de unde au inceput sa traga in PNL si mai ales in Crin cu tot armamentul din dotare

    @Garcia: Este un vers din King Crimson care ti se potriveste de minune, ti-l dedic:
    "CONFUSION WILL BE MY EPITAPH..."

    stii cum continua?
    ... "BUT I FELL TOMORROW,I'LL BE CRYIIING"...

    Tineti-o tot asa Garcia, si tu si ceilalti, si o sa va angajeze Tapalaba la Hotnews, acolo unde marile spirite se intalnesc (sarcasm)

    RăspundețiȘtergere
  3. inceputul e greu!

    daca baselu nu'si ia vorba inapoi, si s'arata in continuare "incintat" de noua forma a legii adoptata de "dusmanii sai naturali", indiferent ca i'ar fi dezavantajat, de data asta, "partidu' lui de suflet", incep sa ma gindesc si eu, din ce in ce mai serios, la "blat", ppdd-ului fiindu'i rezervat rolu' de "sperietoare", daca "nu s'a putut" sa fie folosit ca atela a unei gubernari mru-tru-etc post alegeri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate, în bună măsură, Garcia, dar de câte ori nu cade în groapă cel ce o sapă?

    Altfel, fie te înşeli (ceea ce poate fi scuzabil), fie ai preluat un discurs de tarabă (care nu ţi se potriveşte): conducător de inteligenţa şi profunzimea lui Crin Antonescu n-a avut PNL după '89...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne Ajuta sa fie asa, Florine...Esti unul dintre putinii oameni de a carui parere chiar tin cont. Cred ca dupa cele doua cicluri de alegeri din acest an ne vom da seama exact cine greseste. Oricum, acesta este un subiect delicat pe care prefer sa il discutam intre patru ochi, in Arad, la una dintre frumoasele cafenele din centrul orasului. Invitatia mea ramane valabila. ;)

      Ștergere
  5. Şi invitaţia mea rămâne la fel de valabilă, Garcia, sper să sorbim cafeluţa cât mai curând!

    RăspundețiȘtergere
  6. sa ne tragem democratia prin organ.

    RăspundețiȘtergere