miercuri, 2 decembrie 2009

Demantelarea unei minciuni; expertiza INEC in cazul filmului "Basescu boxerul"

***

Traian Basescu a iesit in aceasta seara pe sticla pentru a prezenta concluziile Institutului National pentru Expertize Criminalistice in cazul autentificarii filmuletului in care presedintele in functie il loveste cu pumnul pe un copil din public. Victorios, Basescu a declarat ca "inregistrarea contestată conţine elemente de editare competerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice".  Exista cel putin doua inadvertente a caror existenta ma face sa cred ca aceasta expertiza reprezinta inca o arma electorala aruncata in lupta in aceasta campanie murdara.

Inainte de toate, haideti sa vedem cine a dat acest verdict de fals. De pe site - ul  oficial aflam ca  I.N.E.C. este instituţie publică cu personalitate juridica aflată în subordinea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti. Haideti...Chiar asa?  Vreti sa spuneti ca productia Basescu Nevinovat reprezinta opera unei structuri guvernamentale, parte a cabinetului Boc? Si atunci noi ar trebui sa credem in concluziile lor? Pai daca este vorba de un organism independent si nu de o institutie politizata, atunci de ce comunicatul oficial nu a fost prezentat de catre INEC? De ce Traian Basescu a fost beneficiarul unilateral si exclusiv al acestei productii?

In al doilea rand, am intrebat si eu in stanga si in dreapta ce presupune o asemenea expertiza.  Prietenul meu Alex Ceteriga - care a activat intr-un domeniu conex - imi spunea ca nici o expertiza nu poate fi facuta decat pe originalul filmului, uneori fiind necesara chiar si camera cu care s-au facut inregistrarile. Hmm. Interesant. Echipa d-lui Basescu a predat la acest institut o copie la mana  a treia a originalului.  Daca exista o asemenea necesitate pentru a se putea pune o concluzie corecta, ma intreb de ce oamenii din acest institut au acceptat sa isi  puna semnatura pe un fals?

Dragi prieteni, explicatia este una singura. Verdictul prezentat in aceasta seara de catre Traian Basescu nu reprezinta altceva decat o arma politica. Din prostie sau din cauza intereselor ascunse, INEC - ul se comporta percum o anexa a PD - ului si a cancelariei de la Cotroceni. In fapt, cu un sef precum Cristian Dumitrescu, nu ai cum sa fi obiectiv sau profesionist. Actualul director al INEC presta acum ceva anisori ca si ajutor de mecanic de locomotiva la Combinatul Siderurgic Siderca Calarasi. Stati linistiti, doar pe linii secundare, dupa cum dovedeste documentul reprodus mai jos.

In fapt Basescu a recunoscut tacit, in emisiunea lui Razvan Dumitrescu unde a vazut prima data acest film, ca incidentul acela a avut loc. Nu mai asocia imaginile cu data la care au fost filmate, aceasta era singura lui neclaritate. Spunea ca baiatul l-a injurat pe el sau pe femeia cu care conversa. Acelasi incident a fost recunoscut si de catre Roberta Anastase. Si vine acum nea Mecanicu' asta si spune ca nu a fost asa!



12 comentarii:

  1. NU VA MAI SUPOOORT!!! DIN MOMENT CE UN INSTITUT SPUNE CA ESTE FALS, ATUNCI CINE ESTE TU "GARCIA", SA SPUI CA CEL CARE A CONSTRUIT AVIZUL ESTE PROST?CAND INCETATI CU ATACURILE? DE CE NU VA ALATURATI ROMANIEI LUI BASESCU? AM FI UNITI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dle Elek, cu tot espectul dar eu prefer sa nu ma unesc cu nimeni intr-o Romanie condusa de catre Traian Basescu. Pseudonimul D-voastra este unul ironic la adresa unitatii romanilor, nu-i asa? Cat despre competenta acestui institut, am sa va rog sa mai parcurgeti odata postul de mai sus. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga alegatorule, daca tu crezi ca un filmulet in care un presedinte de romania loveste un minor este un fapt reprobabil, te inseli. De aici si concluzia ca, Geana (asa imi place sa ii spun, oricum mai bine decat prostanac)nu ar fi putut sa faca o treaba de barbat ca si vestitul pumn. Deci ce mai conteaza expertiza, contraexpertiza daca romanii inca isi aleg presedintele ca si pe viitorul lui tatuc?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poza de la tine de pe blog e un trucaj ordinar! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Chris

    Tatucu cara pumni copiilor, asa-i? :)) N-ai ce face, paternalismul liderului ramane cheia principala prin care romanii isi judeca stapanii.

    @ Ionut

    Sa cerem expertiva INECULUI. Dau o lacrima daca este un fals! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. DA. Intr-adevar nu este un fals, dar copilul nu a fost lovit, ia dat cu palma peste fata si copilul fiind mai nazbatie a tras capul repede inapoi, urmariti filmul cu atentie. Eu nu tin cu Basescu, dar asta e realitatea. Va invit sa vb si pe site-ul meu http://societate.wordpress.com despre aceasta problema, in speial pe tine Garcia Muerte, poate o sa-ti placa si facem link exchange.

    RăspundețiȘtergere
  7. DOMNULE, CU PARERE DE RAU ATI AVUT UN CANDIDAT PROST PREGATIT, CARE DE VREO 3 ORI ERA SA-SI INGHITA LIMBA

    RăspundețiȘtergere
  8. Garcia,

    Fanii polpotieni fac spume la gură, nu pentru că filmuleţul ar fi trucat, ci pentru că idolul lor a fost arătat lumii în toată ,,splendoarea'' lui. Pentru mine, vizionând atent imaginile, e clar un lucru: nu numai că băieţelul a fost lovit, ci şi că agresorul şi-a premeditat fapta. S-a lăsat a doua oară pe vine, nu ca să o consoleze pe exaltata aia, ci pentru a-şi pune în aplicare gestul... hai să-i zic coercitiv... asupra copilului. Asta e părerea mea, de om care încă n-am orbit! Cât despre cei care refuză o evidenţă clară ca lumina zilei, din fanatism, din adoraţie sau, pur şi simplu, din subiectivism, le reamintesc un precept biblic: şi-anume că nimeni nu e mai orb decât cel ce nu vrea să vadă şi nimeni nu e mai surd decât cel ce nu vrea să audă.

    RăspundețiȘtergere
  9. DUPA DRACULA MONSTRUL BASESCU PASESTE PE GLOB DEVENIND STIREA NUMARUL UNU.
    DOMNILOR ZIARISTI AI ROMANIEI
    AVETI DATORIA MORALA SI JURNALISTICA SA ATENTIONATI
    PE ROMANI CA STIREA NUMARUL UNU CARE INCOJOARA LUMEA ESTE PALMA LUI BASESCU. FAPTUL CA BASESCU NU VA PUTEA FACE NICI O CALATORIE IN AFARA GRANITELOR TREBUE FACUTA CUNOSCUTA ROMANIEI. FAPTUL CA NU SE SUBLINIAZA SOCUL INTERNATIONAL ESTE O SCAPARE GRAVA DE LA UN ZIARISTI DE TALIA SI EXPERIENTA DUMNEAVOASTRA. INDEMNATI PE ROMANI SA SRIE PE GOOGLE 4 CUVINTE PRESIDENT BASESCU HIT THE BOYhttp://www.google.com/search?hl=en&client=safari&rls=enus&q=president+BASESCU+hit+the+boy&start=180&sa=N
    FAPTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT A SOCAT SI CUTREMURAT GLOBUL. STATILE AMERICANE JAPONEZE DE TELEVIZIUNE TRANSMIT NON STOP ACEASTA IMAGINE SOCANTA, SOTIA MEA KIYOKO HORVATH A DAT PANA ACUM 9 INTERVIURI MEDIEI JAPONEZE IAR ARTICOLUL MEU PENTRU NIPON A FOST PRELUAT
    DE TOATE ZIARELE DIN JAPONIA.
    Robert Horvath ziarist usa
    http://devanewyork.blogspot.com/ http://devanewyork.blogspot.com/
    Romanian opposition says president hit boy in face
    The Associated Press – Alison Mutler – ‎Nov 30, 2009‎
    Istratoiu, now 15 and living in Italy, initially claimed in an interview with newspaper Observatorul Prahovean that Basescu hit him in the face. …
    Watch: Romanian president slaps 10-year-old boy Raw Story
    Romania’s president faces poll defeat over ‘child-slapping’ video Scotsman
    Tide Turns Against Romania’s Basescu Ahead of Vote The Epoch Times
    all 241 news articles »
    Email this story
    European News Headlines – AngloINFO Rome Newsroom – AngloINFO Rome …
    Romanian opposition says president hit boy in face. Romanian President Traian Basescu, who is running for a second term in the country’s presidential ..
    PUMNUL ESTE COMENTAT PE SUTE DE MII DE BLOGURI.
    Romanian opposition says president hit boy in face – Yahoo! News

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,
    Multumesc mult pentru aprecierea si incurajarea dumneavostra.
    Respect!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Florin

    Fereasca Dumnezeu de prostii cu idealuri.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ curier

    Stimate domn, daca va referiti la Mircea Geoana atunci cu siguranta va inselati. Daca recititi comentariile mele, veti vedea de ce prefer un vot negativ la adresa D-lui Basescu.

    RăspundețiȘtergere