miercuri, 6 octombrie 2010

"Am votat cu Basescu"

***

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, sau, dupa o expresie mai veche a lui Tom Gallagher, merge spre fundul sacului. Acest lucru nu se intampla de ieri sau de azi ci de vreo doi ani incoace. Refacerea totala a FSN - ului prin alianta naturala dintre PD si PSD in decursul anului 2009 nu a trezit din amorteala marea masa a romanilor. Rezultatul? In decembrie 2009, in intrecerea socialista pe ramura dintre Ciuma si Holera, a invins Traian Basescu. Desigur, cu largul aport al romanilor votanti, degraba varsatori de sufragii in favoarea actualului presedinte sau a lui Mircea Geoana, celalt exponent al unei Romanii reziduale.

De multe ori m-am intrebat oare cum au votat personalitatile, cei pe care ii vedem zilnic pe sticla in rolurile principale din societatea romaneasca.  In decursul zilei de ieri un mister a fost devoalat publicului larg. Ei da, sindicalistul lui Peste pe numele lui Bogdan Hossu, a declarat ieri ca a votat cu Traian Basescu. Scurt si la obiect. Asta in conditiile in care Romania, de vreo doi ani de zile - dupa cum am vazut - se indreapta spre marginea prapastiei. Sa recapitulam; in deplina cunostiinta de cauza, cunoscand acest adevar, Bogdan Hossu l-a votat pe Traian Basescu. O intrebare filosofala se naste acum: de ce? Ce l-a facut pe vajnicul sindicalist, cel batut in cuie in fruntea Cartelului Alfa, sa considere ca Traian Basescu este cea mai buna solutie pentru aceasta tara?

Ma gandesc ca totusi a avut in mana cateva argumente care au cantarit greu in luarea acestei decizii. Bun. Asta a fost anul trecut. Acum, acest Bogdan Hossu este foarte nemultumit de activitatea Executivului condus nominal de catre Emil Boc dar girat si condus de facto de catre Traian Basescu, idolul domniei-sale. Greve anuntate, marsuri catre Cotroceni cu voie de la stapanire, toate acestea au devenit activitati curente pentru sindicalistul nostru. Insa, intreb si eu acum, cu ce drept moral vine acest individ in fata manifestantilor carora le gheortaie matele de foame, si le vorbeste despre incompetenta guvernului Boc? Un amanunt interesant totusi; niciodata, in toata aceasta perioada, Bogdan Hossu nu a pronuntat numele lui Traian Basescu. Smecher, nu?

Ce pretentii mai poti avea de la o tara in care liderii de sindicat sunt mana in mana cu puterea politica a momentului? Ce asteptari mai putem avea de la o astfel de tara? Care mai este rolul miscarii sindicale in acest context? Cat de idioti pot fi membrii de sindicat din Romania atunci cand ei chiar cred in contondenta discursului liderilor lor de sindicat, in timp ce acestia, in particular, isi declara admiratia pentru cel care a determinat alunecarea Romaniei in actualul marasm?

9 comentarii:

  1. Uau! Ce spaima am mai tras. Nu am vazut intaia data ghilimelele si crezui ca tu ai votat Basescu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uită-te şi pe pagin asta: http://www.tita.ro/2010/05/sindicatele-greva-ca-exercitiu-de-geniu-libertate-si-control mi-a adus muuulte vizite şi încep să înţeleg de ce ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Liderii de sindicat si-ar declara admiratia pentru oricine e la putere, si i-ar lasa si pe ei sa aibe un mic avantaj. Hai, treaca, chiar si doua. Iar acest Hossu e cam longeviv in functie. Nu vi-se pare?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Money

    Doamne fereste! O data am fost orb, in 2004,cred ca ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Paul

    Realitatea pute rau de tot in tara asta. Vedem si noi doar ce ne arata ei, restul doar intuim. Dar se va sparge buba cat de curand si atunci sa vezi suvoaie de puroi...!

    RăspundețiȘtergere
  6. @LaMargineaNoptii
    Cred ca Hossu este cel mai longeviv lider de sindicat din Romania. De la fostul UGSR a invatat ca nu este bine sa te pui cu politicul. Si sta bine-mersi in fruntea pulimii la toate mitingurile, cica el este sindicalist-sef. Merde!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu cumva, recent, 1-2 saptamani in urma, a fost prezent la Constanta la o intrunire unde a fopst chemat pe scena alaturi de Mazare si NIcusor Constantinescu ?
    daca nu el, oricum un mare lider sindical...
    ce ar mai fi de spus, intr-o tara unde sindicatele is manipulate ?! si, ca s anu fiu ipocrit, cum ca situatia actuala mi-ar conveni, prin prisma simpatiilor mele liberale, traim si azi vremuri in care sindicatele scot oameni in strada dupa ce se punct aspecte in culisele politichiei...
    in fond, mai toti liderii sindicali dupa 1990, au abandonat "lupta sindicala" si-au profitat de anumite conjuncturi, intrand in politica. Ciorbea, Mitrea, Sarbu, sunt doar cateva nume mai cunoscute...

    RăspundețiȘtergere
  8. Corecta constatarea ta. Ceea ce explica si starea de lehamite care stapaneste aproape peste toti romanii. Faptul ca multi se ridica acum contra lui Basescu (adica dintre votantii lui) este un gest de ipocrizie si lipsa de inteligenta. Acestia ar trebui sa fie ultimii care sa vorbeasca...

    RăspundețiȘtergere
  9. Da Florentin, dar constat si o alta atitudine decat cea normala; cei care l-au votat pe Basescu sustin ca doar ei au dreptul de ai pune intrebari in legatura cu cea ce se intampla in tara. Restul? sa taca!

    RăspundețiȘtergere