marți, 6 decembrie 2011

Optiunile mele politice de-a lungul vremii

***
Pentru linistirea spiritelor inflacarate, admit ca Garcia Muerte nu este un neutru. Nu ii place situatia de a fi neutru pentru ca nu se numeste Elvetia. Deci Garcia Muerte are optiunile si crezurile sale, pentru care, cred, nu este obligat a se justifica in fata nimanui. Ca sa stie si cei cu capul cubic cam ce citesc si ce injura ei, mai jos redau succint unde am pus stampila "votat" de cand am avut dreptul de a o folosi.

1996 - locale - Partidul Republican - ce vreti, la locale votezi omul si nu partidul.
         - parlamentare - Conventia Democrata

         - prezidentiale - Emil Constantinescu

2000  - locale - Partidul Republican - cu aceeasi observatie.

          - parlamentare - PNL

          - prezidentiale - turul I - Theodor Stolojan

                                                                                       - turul II - Ion Iliescu

2004  - locale - Alianta DA

          - parlamentare - Alianta DA

          - pezidentiale - Traian Basescu


2007 - europarlamentare - PNL


2008  - locale - PD-L - omul a contat mai mult decat apartenenta lui politica.

          - parlamentare - PNL

2009  - europarlametare - PNL

          - prezidentiale - turul I - Crin Antonescu

                                - turul II - Mircea Geoana

Acestea au fost optiunile politice ale omului care scrie acest blog. Nu ma intereseaza deloc neutralitatea, asa ca acum macar stiti la ce sa va asteptati din aceasta directie.

5 comentarii:

  1. Garcia,

    Cu câteva excepţii (eu nu am votat în viaţa mea PD, Iliescu şi Băsescu, iar Partidul Republican nu mi-a spus niciodată nimic), ne cam potrivim. În 1990 am fost printre cei 3,29 % care am votat PNL şi Radu Câmpeanu, pentru ca în 1992 să votez din nou acelaşi Partid Naţional Liberal. Doar în 2009, în turul II, am votat âmpotriva cuiva, în rest, am votat conform propriilor mele convingeri. În turul II din 2000 şi 2004 nu am fost la vot (am considerat că nu am nici cel mai mic motiv să pun ştampila pe numele vreunui candidat de-atunci). Nu regret niciun vot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin, in localitatile mai mici precum cea in care imi am eu domiciliul, de obicei oamenii se cunosc intre ei. Un candidat valabil este cel cunoscut de comunitate, nu cel care isi agata in coada o sigla de partid. Ori, in acel moment un om cu bune calitati administrative, pe care il cunosteam de peste douazeci de ani, s-a nimerit sa fie candidatul Partidului Republican. Dupa cum, in 2008, un alt om, cu certe calitati de lider al comunitatii, a fost candidatul PD-L. Cu care chiar am votat. Nu aveam cum sa votez un candidat PNL, trecut prin toate partidele, de la PMR - ul lui Dej, PCR ul lui Ceausescu, FSN, FDSN, PDSR, Liber-Schimbist, PD si, iata, PNL. Iar pe Iliescu l-am votat deoarece chiar mi-a fost teama de un derapaj ultranationalist, intr=un posibil mandat prezidential al lui Vadim. Razboiul din Kosovo era prea recent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar, Garcia Muerte, nu ţi-am adus niciun fel de reproşuri, Domane-fereşte! Îţi destăinuiam doar ce preferinţe electorale am avut eu de-a lungul anilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca foarte putini bloggeri isi spun pe fata optiunile electorale asa cum ati facut-o voi. Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://manolescubd.wordpress.com/2011/12/16/daca-as-face-un-partid-ce-ai-dori-de-la-el-si-cat-ai-fi-dispus-sa-te-implici-pentru-ca-proiectele-lui-sa-reuseasca/

    RăspundețiȘtergere