marți, 10 martie 2009

Mayday Mayday Mayday! Coalitia hotilor se prabuseste!

***


Mariajul intrafesenist PSD+PD incepe sa scartaie. Atunci cand cele doua parti au ghinionul sa fie conduse de catre doua capete tari, recte Prostanacul si Betivanul, situatia nu poate fi decat una confuza. Problema cea mai grava pentru noi este aceea ca aceasta confuzare se generalizeaza la nivelul intregii tari.

Prostanacul inca se crede un lider politic charismatic, capabil sa acceada la presedintia Romaniei. Ce scapa el din vedere este sentimentul de sictirism generalizat care caracterizeaza bizonul cu drept de vot din Romania fata de aceasta recuplare intre cele doua aripi ale FSN - ului iliescian.

Betivanul se regaseste in ingrata ipostaza de a explica electoratului de dreapta care l-a sustinut pana acum, care au fost factorii care au condus la constructia acestei coalitii care duce acum Romania catre semnarea unui nou acord cu FMI - ul, adica acea institutie care, de obicei, incorseteaza dezvoltarea economica normala a unei tari.

Dupa ce liberalii au reusit sa inlature protectoratul FMI - ului deasupra economiei romanesti, iata ca se gaseste un grup de incompetenti care sa readuca fantoma institutiei monetare internationale in Romania. Nasol! Se pare ca reintoarcerea in timp in anii '90 este totala. Mai ramane sa vedem o revenire a minerilor in Piata Universitatii si showul ar fi complet.

Iata, suntem in luna martie a anului 2009 iar coalitia de sorginte fesenista care formeaza guvernul actual nu a reusit inca sa isi numeasca toti secretarii de stat. Ba mai mult, unele numiri frizeaza prostia in stare pura. Juna doamna Natalia Intotero numita secretar de stat in cadrul MAE ne vorbeste cu nonsalanta despre presedintele Suediei. Mai mult, pentru doamna in cauza este un mister cine se ascunde in spatele numelor Teodor Melescanu si Lazar Comanescu. Grav! Penibilul trebuie impartit insa in mod egal cu cei care au nominalizat-o dar si cu cei care au acceptat aceasta candidatura.

Recenta disputa dintre Basescu si Geoana pe marginea centurilor (de siguranta pentru unul, de castitate pentru celalalt) ne indica exact nivelul calitativ al discursului politic de pe malurile Dambovitei. Cuvintele veninoase aruncate intre nr.1 si nr.2 dovedesc ideea ca luna de miere dintre cei doi poli ai puterii din Romania actuala a trecut.

Grav este faptul ca in frazele dure adresate de unul catre celalalt recunoastem adevarul. Prostanacul...prostanac, usor de dus de nas, incapabil de a disocia binele de rau . Betivanul ne dovedeste ca este acelasi presedinte care intr-un mandat de cinci ani nu se poate mandri cu nici o realizare care sa ramana in urma lui. Ramane insa o Romanie ranita, o Romanie care isi va reveni foarte greu in urma loviturilor dure date constitutionalismului sau de catre un presedinte fara busola politica si, mai ales! fara scrupule.

6 comentarii:

  1. E teatru scurt pentru a-l transforma pe Geoana intr-un adversar (pe hartie) al lui Basescu.Astfel iepurele de carton va zburda linistit in favoarea predicatorului Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar PSD - ul se expune fatal; daca incepe sa fie privit ca o extensie a Cotroceniului acest partid risca sa ajunga la maxim 10%. Votantii lui s-ar putea reorienta catre PNL, partid care are sansa sa coaguleze fortele de opozitie din Romania.

    Totul depinde insa de hotararile care vor fi luate la apropiatul congres al liberalilor din Romania.

    Asteptam cu interes si speranta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai este parte a Cotroceniului de la bun inceput, se urmareste eliminarea incomozilor ca sa poata face nunta , cred ca va fi mai complicat cu numele de familie al cuplului, FSNL sau PSDL?

    PS: Vezi azi la Sinteza Zilei, Antonescu-Tariceanu

    RăspundețiȘtergere
  4. Doi nebumi se bat si colegii chibiteaza de pe margine.
    Asteptam provincia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Victore, nici nu ai habar cat conteaza aceasta "bataie" pentru viitorul politicii romanesti! Sunt foarte convins ca Antonescu este personajul politic cel mai frecventabil dintre actualii actori ai scenei politice romanesti.

    Vedem...

    RăspundețiȘtergere