vineri, 6 martie 2009

Sa treaca Congresul sa vedem alesul

***


Congresul PNL care va avea loc luna aceasta va propune delegatiilor doua viziuni total diferite despre menirea acestui partid in viata politica romaneasca. Pe de-o parte il avem pe Calin Tariceanu, presedintele in exercitiu si fost prim-ministru, care bate apa in piua pe ideea unui prezidentiabil independent sustinut de partid.

Despre PNL se pare ca Tariceanu nu doreste ca acesta sa depaseasca 20% din procentele electorale, visand inca la partidul-balama dorit de Patriciu acum trei ani. PNL - ul ar fi trebuit sa fie partidul care sa dea majoritatea parlamentara in orice combinatie politica cu PD sau PSD. Argument fals, dovada fiind actuala coalitie FSN care ne conduce.

Cealalta viziune il are ca autor pe Crin Antonescu si este una mult mai bine ancorata in realitatile zilelor noastre. Crin propune o reideologizare a partidului, un nou avant al doctrinei liberale clasice in Romania.

Reforma interna in cadrul formatiunii politice liberale trebuie sa inceapa prin recladirea bazei, adica a organizatiilor judetene. Crin propune un consiliu al presedintilor de filiala cu puteri reale de decizie in cadrul partidului. Aceasta reapropiere de baza partidului ar avea ca rezultat o doza mai mare de democratie participativa chiar in cadrul filialelor.

PS: ma uit si nu imi vine sa cred ochilor cand vad idioteniile pe care le scrie pe blogul sau domnul Dan Andronic. Scenarii fanteziste, stiri fantasmagorice...chiar pana acolo s-a ajuns, bre nea Dane?
Rusinica...

10 comentarii:

  1. Andronic joaca intotdeauna la mai multe capete.Acum nici el nu stie cui anume face jocul.Lui Tariceanu in niciun caz.In afara cu secventa dinaintea alegerilor in care a "excelat" prin bagatelizarea lui Tariceanu (I Fuck You Mr Geoana" , nu-si merita banii.Chiliman a fost putin mai inspirat cand si-a ales proprii consilieri de campanie .Daca-l angaja pe Andronic aveam toate sansele ca azi sa-l avem pe Razvan Murgeanu in locul lui Chiliman.Un caracter foarte flexibil cand e vorba de cascaval si interesul propriu.Sa nu-i uitam totusi background-ul. Tariceanu ar trebui sa se debaraseze de "serviciile" consultantului altui consultant care a recunoscut ca el lucreaza ptr cine plateste, eventual pentru Basescu & Co pentru care a mai prestat in trecut.Pina una/alta mi-e ca nu cumva Tariceanu sa aiba soarta lui Vantu daca-l mai tine mult prea aproape pe consultantul lui Arcul de Triumf.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si inca o explicatie ptr care Andronic trage la jug ptr Tariceanu.Daca acesta pierde in fata lui Antonescu, contractul de consultanta se cam termina.Logic si sanatos , nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa faci, Dan e cu Calin si nu-l inghite pe Orban deloc. Iar, cu Crin incearca manipulari, asa cum a incercat mai mereu...
    plus ca si Dan e din neamul divortatilor (asta o sa-i placa d-lui Mina (:D) sis e inteleg mai bine.
    Crin e un baiat fin !
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Marius

    Eu mor de curiozitate sa vad mapa profesionala (na, c-am zis-o!) de consultant politic al domnului Andronic. Cred ca sunt o groaza de esecuri pe-acolo.

    Iar promovarea cu orice pret a domnului Tariceanu risca sa duca la o sciziune in PNL. PNL - ul are nevoie mai mult ca niciodata de o personalitate in fruntea partidului si nu de un birocrat tarat precum Tariceanu.

    Dar, asta este Tariceanu. Uneori ar trebui sa avem si putina rusine...chiar si in politica!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Patrick

    Orban a fost cel mai activ lider liberal in relatia cu filialele. Iar promisiunile facute pe plan local s-au realizat. Imi aduc aminte acum doar de soseaua de Centura a localitatii Deta (Timis).

    Un angajament a lui Orban (ministru al Transporturilor) a dus, in 6 luni, la inaugurarea acestei variante ocolitoare.

    Si au mai fost si altele...

    RăspundețiȘtergere
  6. Garcia , Andronic e pe luate, in mapa lui profesionala nu vei gasi mai mult decat o dovada ca este un simplu excroc de consultanta care apeleaza la serviciile unor Silebrmani sa-i faca temele pentru sume variabile(cash nedeclarat ).El incaseaza grosul de la Tariceanu, imparte cu Finkelstein si Silberman si ce iese vedeti si voi in cifre.20% ptr un partid care termina in forta un mandat la guvernare , mi se pare foarte putin.Timp in care niste relicve fesebiste cuceresc majoritatea prostimii.Nu stii sa fac campanie iti vezi de drum.In RO mania nu merge sa vinzi Biftec Tartar pe strada ca-ti dau aia cu el in cap.Le vinzi paine cu slama nene...sa vezi score .hai c am-am re-enervat si o sa ma apuc sa fac doua trei piruete pe tema asta cu consilerul sexual politic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uuff, ce macinare de vint la liberali.
    Auzi muica, ai auzit de Crin?

    RăspundețiȘtergere
  8. Victore, macinare-nemacinare dar si macinarea aceasta arata ca noi suntem vii spre deosebire de voi, gasca portocalie, unde nu se discuta ci doar se executa.

    Voi pareti mai degraba o unitate militara nu un forum de discutii si actiune politica.

    Cum iti saluti seful ierarhic? Lasa-ma, gata stiu! "Sa traiti" :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Muica n-a auzit inca de Crin dar Basescu cu siguranta are o problema la toamna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Marius, lasa-l in pace pe Victor. Este si el un biet bedeu de prin Lugoj care a facut o obsesie pentru mine. Nu reactioneaza la adevar, poate doar la comanda "Salt inainteeee, culcat!" O sa incerc si metoda aceasta cu el. :)

    RăspundețiȘtergere