duminică, 10 ianuarie 2010

Penuria de cadre din politica romaneasca sau despre neimplicarea care naste monstrii



***

Urmarim siderati de ceva timp accederea in prim-planul politicii romanesti a beizadelelor de politicieni harsaiti, care cauta cu tot dinadinsul fondarea de dinastii menite a prelungi influenta de familie in aceasta bransa. Ultimul sosit pe un drum deja batatorit de personaje precum Petre Roman, Elena Basescu, Oana Niculescu-Mizil, sau Daciana Sarbu este Honorius Prigoana, fiul gunoi(er)ului-sef Silviu Prigoana.

Provenind dintr-un mediu familial "exemplar" -  cu un tata sosit in Bucuresti cu un Trabant si 10.000 de marci in buzunar (dupa alte surse era vorba de un Cielo si 10.000 de dolari) , pus pe tunuri mari impreuna cu tuciuriul fost primar-general Viorel Lis, caruia, din prietenie, i-a sutit si amanta pe care intre timp si-a facut-o sotie -  Honorius ne ofera paradigma perfecta de ascensiune a beizadelei  de bani gata. Incapabil de a administra un bussines precum cel al tatalui sau, acesta isi incearca in aceste zile norocul cu curva suprema: Politica.

Din unghiul meu de vedere este total neavenita pozitia conducerii PD - ului, care promoveaza pentru un post de deputat un personaj pueril, moralmente dezastruos iar din punct de vedere juridic perfect condamnabil. Totusi, intreb si eu, de ce nu exista in Romania un curent puternic care sa impinga in sus un curent totalmente fezabil pentru o tara care tinteste la mai mult, precum meritocratia? De ce sunt preferabile nulitatile in dauna unor oameni de succes?

Eu cred ca vina pentru aceasta situatie trebuie cautata atat la partidele politice cat si la oamenii cu initiativa care aleg sa nu se implice in viata politica. Partidele sunt vinovate deoarece nu promoveaza exemplele pozitive, cele care ar putea da un sens, un ideal, existentei de zi cu zi a omului obisnuit. Sunt vinovate deoarece criteriile de promovare in politica exced meritele proprii ale unei persoane. Intervin grupurile de presiune - de cele mai multe ori constituite ad-hoc prin aportul material al sponsorului  - care dicteaza numele candidatului. Este si cazul nefericitului Tudorache, omul pe al carui loc candideaza pentru Camera putoiul lui Prigoana.

Spuneam ca vina este impartita in mod egal intre partide si oamenii valorosi care aleg sa spuna pas politicii. In Roma Antica magistraturile erau o incununare a unei vieti comunitare dusa exemplar. In Statele Unite si Europa de Vest sensul magistraturii inca pastreaza patentul Romei. La noi - desi tara noastra se numeste Romania - magistratura publica nu mai are nici o legatura cu simbolismul roman. Vorba amicului Vlad Belei: prea multi migratori au trecut peste pamanturile astea.

8 comentarii:

  1. Vorbesti de neimplicare. Te-ai gandit cumva la ideea ca nu sint lasati sa se implice? Helllooo! E chiar o noutate ca nepotismul si favoritismul guverneaza Romania?

    RăspundețiȘtergere
  2. TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS.

    ZIARISTUL ROBERT HORVATH -DEVA UN PERICOL PENTRU CLICA BASESCU.
    Dupa creiarea scandalului ICR New York prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita, anticrestina si pornografica organizata de Patapievici, dupa desconspiratea lui Tismaneanu ca agent al securitatii prin documente noi. dupa preluarea scandalului mafiei armamentului si atentionarea ambasadei USA si a institutilor specializate despre contrabandei de arme romanesti serviciile au intrat in alerta maxima. Sa incercat si reusit aproape complect izolarea unei voci a adevarului. Ziarele principale care se proclama campioane ale libertatii sterg automat toate comentarile iar pe blogul politic doar cateva voci curajoase si demne
    accepta randurile sale. Cotidianul, Curentul,Gardianul, Romania Libera, Evenimentul Zilei anunta oficial ca pe blogul lor comentariile ziaristuluisunt sunt nevenite. Dupa anuntarea unei manifestatii organizate impreuna cu Uniunea Internationale a Jurnalistilor la care vor participa sute de jurnalisti americani si reprezentanti ai presei internationale in aparare presei romanesti amenintate cu dusparitia in cenzura a devenit totala atingand si teritoriulAmerican. Iata un raspuns tipic al asa numitei presei infiltrate de noua si eterna securitate.:
    Ne pare rau, dar dvs. nu mai puteti posta comentarii pe acest site.
    Daca dvs. considerati aceasta ca fiind o eroare, va rugam sa luati legatura cu administratorul acestui site.

    Copyright © 2005 New York Magazin. Toate drepturile rezervate.

    Imediat dupa anuntarea faptului ca autoritatiile faranceze ca urmare a scrisorii adresate Pesedintelui Frantei Sarkozy, au inceput ancheta in legatura cu crima comisa de Basescu in portul Rouen ( incendierea a 22 de vapoare pe timpul cand era capitan de nava) majoritatea blogului politic romanesc au anuntat ca randurile ziarisrtului sunt neavenite. Blogurile care se bat in piept ca ROXANA IORDACHE, MARIUS MINA, ANDREI BADIN refuza de ierI aceasta voce a adevarului.
    Pe langa toate acestea apar diferite voci "independente" care scriu articole memorabile prin inbecilitatea lor. Se remarca in acest sens T. Morar si T.Ungureanu. Servicile plaseaza articole informatIve si in provincie. Iata un exemplu al " inteligentei" sau lipsei complecte de inteligenta ale serviciiloe secrete. Iata un fragment tipic de manipulare ,dezinformare si diversiune securista :
    Spionul "Deva" pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York , Artistul" 007
    'Este acuzat că a fost spion român "plantat" în SUA care, după încetarea "Războiului rece", s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul "Deva". Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut.'
    http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/
    PENTRU CEI CARE MAI SPERA IN CADEREA LUI BASESCU VA ROG SA CITITI UN ARTICOL CARE VA CUTREMURA PALATUL COTROCENI DIN TEMELII. -TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS. Acest articol va aparea pe Robert Horvath -Deva Blog si in presa internationala in cateva zile.
    Pentru a urmari adevarul ascuns si cenzurat in Romania deschideti"
    http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca Vadim, Eba, Becali, Norica Nicolei sunt parlamentari europeni, adica la imparatie, de ce aici, local, nu ar si prigoana asta mic deputat. Pai a uitat cineva cu ta-su si Canacheu (alt deputat pd-l de Bucuresti) abia acum au luat examenul de Bacalaureat!? Ei fac lei si le aproba, ei care nu aveau liceul finalizat! De ce nu ar fi Prigoana jr? Daca-l voteaza sa se spele cu el pe cap!

    P.S. Ce fac a facut el in America? Si EBA zicea ca a facut una si de fapt a fost la uns chimb de studenti cateva sapt, ea fiind inscrisa la o fac privita aici in romania, un fel de Spiru Haret mai mica, e vorba de universitatea vedetelor si oamenilor cu bani, dar prosti - Fac. Romano-Americana! Mare lucru daca Honorius nu a facut una de garsoniera ca si americanii au Spiru-Haretii lor!

    P.S. 2 sau o fi facut una on-line, ca-i la moda in USA!!?

    RăspundețiȘtergere
  4. CIA DESPRE  "AGENTULUI VOLODEA"

    Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul "nu ne vindem tara" trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
    Agerpres)  Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca  "tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa". Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu "ofiterul politic". Reprezentantul
    C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este "bug ".adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
    Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la  birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt "Ni s-a spus sa inchdem ochii.". Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus " Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU" La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune " un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti." Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
    chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Alegerile parţiale din sectorul 1 sunt şi o piatră de încercare pentru electorat. Sunt curios să văd ce învăţăminte a tras populaţia - fie şi la nivelul unui sector al capitalei - din păţaniile de după alegerile prezidenţiale din noiembrie-octombrie 2009. Oare percepe populaţia pericolul la care s-a expus şi se expune?

    RăspundețiȘtergere
  6. Se vorbeşte de fraudare... O dată ce la nivel naţional s-a dovedit eficientă, la sector va fi simplu de aplicat. Mă îndoiesc că vom afla rezultatul real al votului şi nu ştiu nici dacă el e relevant în evaluarea unor eventuale învăţăminte, la care se referea Florin. În Bucureşti îmi aduc aminte că Traian a pierdut cu brio. Honorius? Rodul unei politici a unui partid tentacular, care a scos-o cu forcepsul şi pe EBA.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Florin

    Presimt ca romanii nu si-au revenit inca din betia cu basescohol care caracterizeaza prostimea romana din 2005 incoace.


    @ Ada

    Tiparul exista, oamenii sunt aceiasi, metehnele sunt neschimbate iar sistemul este permisiv. Deci Honorius deputat, da?

    RăspundețiȘtergere
  8. SPERANTA NU MOARE NICIODATA. VA TRIMIT UN ARTICOL MORTAL PENTRU CLICA BASESCU. LA ORIZONT UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT, RH

    ROMANIA A ASCUNS ARMELE CAUTATE DE USA IN IRAK !
    CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII.
    PRESEDINTELE ROMANIEI
    ION ILIESCU
    MINISTRUL DE EXTERNE
    Mircea Geoana
    MINISTRUL TRANSPORTURILOR
    Traian Basescu

    ROMANIA A ASCUNS ARMELE CAUTATE DE USA IN IRAK !
    ACEASTA BOMBA POLITICA ESTE SUBSTANTIATE PRIN DOCUMEMTELE

    GUVERNULUI IRAKIAN DESCOPERITE DUPA ELIBERAREA IRAKULUI DE CATRE ARMATA AMERICANA.

    COMPLICITATEA GUVERNULUI ESTE CRIMINALA SI FARA PRECEDENT IN RELTIILE INTERNATIONALA INCALCAND FLAGRANT REZOLUTIILE ONU.

    ESTE NEVOIE DE CREIAREA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL PENTRU A STUDIA PROBELE SI DOCUMENTELE SI A PEDEPSI PE CEI VINOVATI.
    DESCHIDETI:


    Robert Horvath DEVA ziarist USA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
    SITE http://devagallery.com

    RăspundețiȘtergere