duminică, 18 iulie 2010

Calcul de Cotroceni; impartiti tortul in cat mai multe felii

***

Anuntata intentie a lui Dan Diaconescu de a constitui un nou partid in Romania isi are inspiratia la Cotroceni. imeni din aceasta tara nu se mai indoieste de faptul ca toata aceasta tevatura legata de arestarea si mai apoi eliberarea patronului OTV s-a facut cu stirea actualului presedinte, idiferent de ce ne lasa Diaconescu sa credem.

Nea Dan este legat ombilical de mafia de la Cotroceni, fara aportul careia nu ar fi ajuns milionar in euro. Era foarte simplu de asmutit Garda Financiara si DIICOT - ul asupra Oglinda Television SA si, daca s-ar fi scarpinat destul de mult, s-ar fi spart si punga de puroi.Dar interesul lui Traian Basescu a fost de a tine in viata acest trust de presa specializat in santaje media, si de al folosi ca si tribuna de exprimare in timpul campaniei electorale prezidentiale.

Dan Diaconescu a onorat partea lui de responsabilitate din acest deal. Basescu si paredra lui, madam Udrea, au fost promovati in draci pe acest post TV in perioada alegerilor. Rezultatul il cunoastem. Privitorii lui Dan Diaconescu, cei cu un IQ sub medie, au votat in bloc impotriva "mogulilor" si a "comunismului". Manipularea a reusit deplin prin intermediul  țațelor, care au panicat cartiere intregi cu vestea acapararii puterii in stat de catre moguli, in cazul infragerii lui Traian Basescu. Dan Diaconescu a cules si el laurii acestei victorii. Timp de mai multe luni, chiar si dupa incheierea alegerilor, televiziunea lui a devenit prezidentiala, punand in umbra B1TV - ul Nasului.

Mai nou, ordinul expres venit dinspre Cotroceni, este acela ca nea Dan sa fondeze un partid, pompos denumit Partidul Poporului, care sa nu lase sansa PNL - ului si PSD - ului de a acapara toate voturile nemultumitilor de actuala guvernare. Exemplul istoric il cunoastem. Si maresalul Alexandru Averescu a fondat un partid pe care l-a denumit, in doi timpi, Partidul Poporului (intai s-a chemat Liga Poporului), pe care l-a inchinat omului zilei din acele timpuri, Ionel Bratianu. Totusi exista cateva chestii de nuanta dintre care una pare determinanta; Averescu era maresal si comandase o armata intr-un razboi mondial in timp ce Dan Diaconescu a condus cel mult un Rolls Royce.

14 comentarii:

  1. Noi, PNŢCD, avem deja două felii... Cine urmează?

    RăspundețiȘtergere
  2. lasand prostiile lui DDD si jocurile pe care le face,ai ascultat ideile sal ein materie de economie? sunt mult mai bune decat a tuturor partidelor. a fost prezent la 3x3 si m-a surprins placut ... el nu e prost deloc

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Paul

    Am vazut Paul, nu pot sa cred ca Pavelescu a avut tupeul scarbos de al invita pe Dan Diaconescu la pseudo-congresul aripii Milut a PNT-CD, aripa doar de Basescu recunoscuta. Gruparea aceasta a devenit un fel de Transnistria sau Abhazia, entitati recunoscute de un singur stat pe considerentul intereselor strategice. Cred ca in scurt timp vom avea de-aface cu o fuziune a pseudopartidului lui Milut cu cel al lui DD. Nu degeaba e promovat Pavelescu atat de insistent la OTV, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ionut

    Din pacate nu am urmarit 3x3 - ul de ieri, am preferat sa ies la Shreck, sincer. Dar trebuie sa ne uitam ce reprezinta DD, cu ce vine el in spate. Si aici el chiar este infiorator. In cea ce priveste ideile economice, in acest domeniu nu exista nimic care sa nu fi fost spus inainte. Din pacate avem cea mai obtuza conducere pe timp de criza dintre toate statele din UE care a ales cea mai lunga cale de iesire din criza. Orice idee economica este mai buna decat cea ce ne vinde Basescu si compania.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Garcia Muerte
    Fuziune între PP-ul lui DD şi PP-ul (Partida Pavelescu) se va realiza şi nu m-ar mira să se alipească proiectului şi aşa-zisa platformă creştin-democrată din PDL sau PNG-CD-ul.

    RăspundețiȘtergere
  6. ...si iaca asa vom mai avea parte de un factor aleator in politica romaneasca. Din postura in care ma regasesc eu speram sa mergem spre o anumita predictibilitate politica dar realitatea ma contrazice. Oricum acest Pavelescu se inscrie intr-o galerie macabra de curve politice care incepe cu Argetoianu si Tatarescu, trece prin Petru Groza si ajunge in contemporaneitate. iar in epoca noastra este greu sa dai UN SINGUR exemplu de traseist politic. Sunt prea multi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa cum spuneam si pe blogul domnului Mihai Voicu, partidul asta al poporului nu este unul autentic ci un partid diversiune gen PNG etc.
    Si anticipam acolo ca va fi umflat artificial in sondaje (alta metoda a diversiunii), lucru care mi se pare ca se si intampla deja, pentru a-l mentine in stiri. Cand va fi nevoie a urma o noua arestare.
    Trist de tot faptul ca Stelian Tanase il invita la realitatea si pune si el botul la diversiune. Cel putin o mie de persoane care au intr-adevar ceva de spus ar merita sa fie invitati inaintea lui DD.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ transildania

    De faptul ca DD executa un plan prestabilit, cred ca nu se mai indoieste nimeni. Totul este cusut cu ata alba. Inspiratorii sunt la Cotroceni, el Presidente si sleahta din jurul lui. Stai numai sa vezi ce salturi spectaculoase va face acest partid nou creat in sondaje!

    Personal il admir foarte tare pe Stelian Tanase in care vad un sociolog si un istoric de mare anvergura. Are cateva lucrari excelent scriese, documentate prin multa munca de arhiva. Insa realizatorul TV Stelian Tanase este tributar ratingului. Iar Romania - vorba unui comentator de pe blogul amicului Ionut Puerava - este tara in care cahiar daca folosesti toate garniturile CFR - ului, nu reusesti sa indesi toti prostii. Tragic dar real.

    RăspundețiȘtergere
  9. n-a fost o emisiune proasta, chiar deloc!

    http://www.realitatea.net/emisiuni/3x3.html

    Mie imi place emisiunea ... abunda de informatii istorice si povesti din perioada interbelica, iar invitatii nu vorbesc prostii (nu in sensul de vulgaritati)! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate fi o miscare inteligenta pentru naivi. Folosesc acest cuvant ca sa nu utilizez unul mai dur. Insa, cum de acestia sunt multi, este posibil ca smecheria sa functioneze.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie imi place mai mult de Stelian Tanase in postura de cercetator al comunismului romanesc si de realizator de filme documentare de epoca. "Clientii lu' Tanti Varvara" sau "Anatomia mstificarii" sunt opere de capatai in studiul celor 45 de ani de comunism din Romania. Iar serialul documentar despre Bucurestii de alta data trebuie dat ca si exemplu de promovare a unui oras si din punct de vedere cinematografic.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Pro Atitudine - Florentin

    O sa functioneze partial. Eu nu imi fac iluzii in privinta unui popor care voteaza instinctual. Au avut soarta in mainile lor, da, o data la 4-5 ani, si a iesit un rahat. De ce nu ar face cariera politica si DD?

    RăspundețiȘtergere
  13. Estimăm procentual câtor români le curge scuipat din gură. Îi alăturăm celor care au plecat de la sat dar n-au ajuns încă la oraş şi care încă îşi încalţă adidaşii la pantaloni de stofă, punem la socoteală şi femeile la menopauză care au făcut - cel mult - liceul la seral pe vremuri, luăm şi suma de frustraţi politici, care n-au mai avut parte de un prim-plan de ani buni şi, în final, îi amestecăm, cum bine zici, Garcia, cu nemulţumiţii evadaţi din corul simpatizanţilor PD. Dă de un partid parlamentar la viitoarele alegeri? Dă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da cu siguranta. Am mai spus treaba aceasta si o repet: de la poporul roman nu poti sa ai foarte mari asteptari.Cand vezi oameni care pana mai ieri ti se pareau normali iar azi se dau pe sticla la OTV, este greu sa fi optimist in privinta viitorului acestei tari. In ritmul in care dispare si bruma aceasta de bun-simt care existase pana mai ieri, in curand o sa ne para ca defectii suntem noi. Vremurile acelea sunt destul de aproape, crede-ma.

    RăspundețiȘtergere