miercuri, 4 februarie 2009

Trista figura a generalului Talpes

***

Pseudoscandalul "Sterling" si posibila implicare a lui Tariceanu in concesionarea perimetrelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagra, nou dobandite in urma deciziei Curtii de la Haga catre o firma care intretine relatii comerciale indirecte cu Dinu Patriciu - adversar declarat al presedintelui de opereta - il readuce pe sticla pe gen. Ioan Talpes.

In afara de penibilul obisnuit, in afara de mirosul insuportabil de transpiratie pe care aceasta trista figura il transmite chiar si prin sticla ecranului individul isi recita cu patos poezia incredintata de la Cotroceni.

Ideile in sine sunt indeobste cunoscute: Patriciu a fost in spatele guvernului Tariceanu; Patriciu este raul suprem pentru Romania; Patriciu controleaza media; Patriciu este bau-baul suprem...si alte variatiuni pe aceleasi teme.

Acum vreo opt ani se spunea despre Talpes ca el este creatorul lui Ovidiu Tender ca si om de afaceri de succes. Din postura de consilier prezidential al lui Ilici in ultimul mandat al acestuia cu siguranta ca individul avea acces la anumite informatii sensibile. Dar intre Tender si Talpes exista o mare diferenta de calibru.

Mai degraba as inclina sa cred ca Talpes a fost reprezentatntul lui Tender pe langa Presedintia Romaniei. Un fel de ambasador al celui care a indeplinit si functia de presedinte al UGIR 1903.

Dupa anul 2005, cand Talpes a realizat ca devenise pacaliciul PSD - ului acesta a pornit in cautarea unui nou stapan. A incercat o apropiere de Gheorghe Ciuhandu pentru a acapara PNT-CD - ul muribund. Nu cu scopul de a revigora acest partid ci pentru ai aduce ca si zestre noului sau stapan, Betzivanul de la Cotroceni respectabilitatea conferita de un partid istoric.

Nu a reusit acest lucru deoarece au existat cativa taranisti adevarati care au mirosit manevra. Ulterior a aderat pe fata la ideile nastrusnice a prezidentului, sustinandu-l pe acesta in momentul in care fusese suspendat de catre Parlament.

Se cunoaste faptul ca purtatorul de cuvinte al Presedintiei se numeste Valeriu Turcan. In acte cel putin. Omul nu vorbeste prea mult cu presa. De ce? Pentru ca adevarul reprezentant al basescului in fata opiniei publice este Talpes. Beneficiind de tribuna oferita cu generozitate de GC Paunescu la B1TV (mai cu seama in cadrul emisiunii "Nasul" a lui Radu Moraru) mon general musca din toti adversarii presedintelui.

Si avem parte de aceasi placa zgariata: PNL, Patriciu, Tariceanu, petrodolari, etc...etc. Nu conteaza ca Rompetrolul a emis un comunicat in care spune foarte clar ca nu este interesat la acest moment de expolatarea gazului din Marea Neagra.http://www.comunicatemedia.ro/Precizare_Rompetrol___Sterling_Resources_ic23567.html
NU! Individul Talpes isi continua showul cu mare aplomb.

Ma intreb daca nu ar fi existat Dinu Patriciu cine mai era si Ioan Talpes asta?!?

2 comentarii:

  1. Traiane, ai grija despre cine scrii. Stii cine a fost Talpes, nu? Zic inainte de a fi consilierul lui Iliescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex,prefer sa cred ca inca ne regasim intre limitele unui stat de drept. Stiu cine a fost Talpes si, sincer, nu ma impresioneaza cu nimic individul.

    Personajului i s-a creat o anumita aura pentru un public avid dupa tot ce inseamna senzational.

    Individul este un tigru de mucava, stai linistit.

    RăspundețiȘtergere