duminică, 15 martie 2009

Intelectualul roman fata in fata cu tradarea menirii sale

***


Disperarea ivita in randul bedeilor dupa ce au constatat ca in randurile partidului nu prea exista cadre de nadejde cu o minima imagine publica pentru a fi prezentate electoratului, a condus la anexarea pe fata la carul de prosti a entelectualilor* favorabili lui Basescu. Daca pana acum doar intuiam legaturile care existau intre PD si anumiti entelectuali de aici inainte situatia ne apare mult mai limpede. E buna si criza aceasta de efective la ceva, nu-i asa? :)

Macar acum dl. Traian Ungureanu nu mai poate poza in independent. Este membru de partid cu acte in regula! De aici incolo Cristian Preda nu mai poate fi numit ganditor liberal. Are carnet de membru al unui partid de ideologie populara, nu-i asa? De fapt nu este asa, PD - ul nu este un partid ideologic ci unul de interese nelegitime. Adica o formatiune politica care colcaie de infractori.

Despre Patapievici si Mihaies ce sa mai spunem? Membrii de partid din 2006 ambii, amandoi numiti politic in fruntea ICR - ului, ambii indeplinind rolurile lui Leonte Rautu si al Suzanei Gadea de acum cateva decenii. Interesul poarta fesul, nu-i asa? In cazul lui Patapievici functia de presedinte al ICR este un afront adus natiunii romane. Un antiroman numit intr-o asemenea functie...extraordinar, coane Basescule!

De Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu nu mai spun nimic. Nerusinarea acestor asa-zisi discipoli ai lui Noica (in realitate acestia doar au profitat de imaginea marelui filozof) intrece orice limite. Unul peroreaza contra adversarilor lui Basescu dintr-o functie platita din bani publici iar celalalt din postura de angajat al lui Patriciu. Ciudati oameni!

Intelectualul ar trebui sa fie un rector al formarii bunelor obiceiuri si al apararii binelui public in spatiul unei natiuni moderne. Din pacate, la noi in tara entelectualii (nu intelectualii!) si-au tradat menirea prin acceptarea compromisului cu un partid de infractori si cu un presedinte anti-national, situat de multe ori in afara legii. Condamnarea verbala a comunismului nu ar trebui sa scuze derapajele anti-constitutionale ale presedintelui.


*entelectual = autor cu opera adevarata dar incapabil de a-si duce la bun sfarsit misiunea de intelectual prin derapaje morale, politice, etc.

PS: Aud ca fufa cea mica a presedintelui si-a facut blog. Am tras o tura pe acolo de curiozitate dar prea pute a bordel. Mai pute si a peste pe blogul fetei Marinarului...dar nu de la peste! :)

5 comentarii:

  1. Traiane, nu mai vorbi despre idioti. E plina lumea de ei. Toti cei numiti de Basescu cu termenul simbolic de "sistem ticalosit" sint acum in PDL.

    Despre Mihaies, ce sa zic? Stii, l-am avut prof la Vest. Un bun profesionist dar o LICHEA din punct de vedere moral. Asta este omul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut si inca-mi place `sa-l citesc` pe Octavian Paler!

    Nu-mi place sa-l ascult pt ca se exprima .. adica isi gasea greu cuvintele; probabil neputintele trupesti aduse de varsta ajung sa te doboare!

    Toti lingaii astia cand vor ajunge la 80 de ani si nu vor mai avea ce pierde si simtind mirsul mortii atunci li se vor mari ouale si vor spune lucruri corecte .. pana atunci isi pun 2 bani pe ochi si asteapta ...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Vitold

    Da, il stiu pe Mihaies , este doar o trompeta, o tahuie basesciana si nimic mai mult. Tot timpul aproape de ciolan. In anii'90 a facut ochi dulci FSN-FDSN-PDSR doar-doar o primi si el o ciozvarta. Doar ca aia l-au flituit. Prin 2002 cocheta cu PNL - ul dar nu i-au iesit apele cum a vrut. Acum este mare pedist in Timis. Cunosc genul acesta de pramatie. Culturnic la curtea lui Basescu.

    @Ionut

    Categoric Octavian Paler a fost un rector al vietii noastre publice. Asteptam cu sfintenie sa ii sorb cuvintele pana mai acum doi ani, in serile in care era invitatul lui Gadea la Antena 3. Da, vorbea mai greu spre finalul trecerii lui telurice dar emisiunile cu Paler erau adevarate evenimente.

    Scrierile lui, formidabile. Daca vrei sa faci un cadou placut cuiva, daruieste o carte de Paler. Indiferent care! Toate sunt prizabile.

    Insa Paler a fost un mare dezamagit. Toate pariurile sale politice au fost, la final, fiasco-uri.

    Dar poate ca aceasta este una dintre conditiile genialitatii; DEZAMAGIREA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-mi fie cu iertare, dar Nihil sine Deo = Nimic fara Dumnezeu .. ziceam si eu asa ca sa ma aflu in treaba, mai ales ca m-am vazut in stranga ;)) .. acolo unde nici nu merge link`ul spre mine :)) , dar nu asta e problema, atat cat eu te gasesc e suficient.

    Acum lucruri mai serioase:

    Vin euro-parlamentarele; cu exceptia Corinei Cretzu mai stii pe cineva!? Nu ca daca as sti-o o s-o si votez ..

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer? Habar nu am. Astept campania electorala ca sa culeg cateva idei, proiecte, promisiuni. Oricum, votul la europarlamentare va fi unul strict politic, pe liste. Iar eu, desi nu sunt membru PNL, cred ca voi vota cu acest partid.

    Ce sa fac? Imi place mie sa fiu de partea celor slabi sau considerati fara sanse. Hai sa asteptam sa vedem ce va fi.

    In orice caz un mandat de europarlamentar inseamna, en Roumanie, bani, multi bani pentru cei care ajung acolo. Deh, coana Europa cu fixurile ei. :)

    RăspundețiȘtergere