miercuri, 28 octombrie 2009

Decantarea voturilor - faza pe tara

***


Am intrat in etapa decisiva a campaniei electorale pentru prezidentiale. Deja incepe sa se contureze optiunile generale pentru primul tur al acestor alegeri. Este momentul in care candidatii ar trebui sa dea totul, sa transpire pentru fiecare vot, sa ia tara la picior, sa intre in contact si sa empatizeze cu fiecare potential alegator.

Acum, in aceste doua-trei saptamani, va fi vizibil travaliul pe care este capabil un candidat sa il puna in slujba acestei tari. Acum si nu altcanva, se va putea cuantifica potentialul politic real al fiecaruia dintre cele trei partide mari din Romania. Este momentul implicarii oamenilor cinstiti, ai acelora dezamagiti de actuala stare de lucruri din aceasta tara.

Este luna decisiva pentru a masura cantitatea de bun-simt al romanilor, dorinta lor de a parasi mlastina insalubra in care ne-a tarat in cinci ani un presedinte iresponsabil si un partid de yesmeni incapabili. O data la cinci ani puterea ajunge la cei inzestrati ab initio cu ea. Este datoria noastra cetateneasca sa delegam aceasta putere unui om responsabil, inteligent, cu bun simt, capabil de a creea consensuri si nu conflicte in societatea romaneasca.

Acestea sunt zilele in care candidatii care isi doresc cu adevarat magistratura suprema maresc strocul pentru a se detasa de ceilalti concurenti. Se pot intampla inca multe surprize. Personal cred ca locul intai si accederea in turul al doilea nu ii este garantat d-lui Basescu. Ba mai mult, daca aceste alegeri aveau loc la inceputul anului 2010 actualul presedinte ar fi avut sanse mari de a rata pana si cel de-al doilea tur de scrutin.

Oricum , lupta pentru cel de-al doilea loc in finala din 6 decembrie este inca deschisa. Avem sondaje care se bat cap in cap, in functie de comanditarul lor. In cele comandate de catre PNL, Crin iese pe locul al doilea, dupa Basescu. La cele comandate de catre socialisti, binenteles ca Geoana se afla la egalitate cu actualul presedinte. Pentru mine personal, aceste sondaje nu au nici o valoare. Sunt doar niste instrumente de manipulare a intentiilor de vot. Atat si nimic mai mult.

Ce va fi in realitate? O sa vedem dupa 6 decembrie.

4 comentarii:

 1. Eu zic ca te grabesti cand spui ca totul se va decide in aceste zie. Sint oaneni care se vor decide abia in ziua alegerilor. Printre astia ma numar si eu. Alegerea mea va fi intre a nu ma duce la vot sau a ma duce sa il votez pe Antonescu. Inca ma intreb daca merita. In Craiova speranta a cam murit, adta cu ultimul mandat al pedistului Solomon.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca castiga Basescu, o sa ajungeti toti la inchisoare, mormoloci nenorociti. Pacat ca nu mai se put omori dintre voi Jegoshilor, eu mas face atunci calau. Tapii dracului ce sunteti voi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dintre toate sondajele apărute în ultimele zile pe piaţă, unul mi se pare insultător prin nemernicia lui: cel scos de Avangarde, institut condus de Marius Pieleanu. În sondajul ăsta manipulator, Pieleanu încearcă să inducă ideea că deja tandemul Băsescu - Geoană s-a distanţat în frunte hotărâtor şi că votanţii urmăritorilor şi-ar irosi opţiunile pe ceva nevandabil. Pieleanu este cunoscut drept un inamic al PNL, unul dintre motive fiind acela că n-a fost invitat la ultimul congres al liberalilor. Să aşteptăm, să vedem ce se va mai petrece pe scena politică, unde surprizele se pot ivi de la o zi la alta.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Ninel Popa

  E bine totusi ca nu refuzi din start participarea la vot. M-as bucura daca ai vota cu Antonescu. Meritam o schimbare in bine.

  @ Anonim

  Fara cuvinte. O sa iti las postarea deoarece eu inca mai cred in libertatea de expresie, indiferent de cat rahat exista in mesajul tau.


  @ Florin

  Da, strategia este facuta in asa fel incat sa se inoculeze votantilor ideea ca Antonescu nu are sanse. Eu personal demult nu mai cred in obiectivitatea sondajelor. Si nu numai in cele facute in Romania. Ce zici de Tratatul de la Lisabona? Ai vazut ce usor pot fi convinsi oamenii atunci cand exista un asemenea bombardament informational?

  Despre Marius Pieleanu nu se poate spune mai nimic. Este sociologul de casa a PSD - ului. Acest aspect spune totul.

  RăspundețiȘtergere