marți, 6 octombrie 2009

Leapsa cu prezidentiabili

***


Am primit de la maestrul Florin Craciun o provocare. Sa prezint lumii blogheristice un motiv pentru care l-as vota pe unul dintre cei Patru Mari ai prezidentialelor din toamna. Hmmm! Pai hai sa vedem.

1.Traian Basescu - pe acest domn l-am mai votat odata, parca prin 2004. Nu prea a fost de bine. Ce m-ar determina sa il votez in noiembrie/decembrie 2009? Doar daca am trai in Asia profunda a anilor '70 si l-ar avea ca si adversar pe Pol Pot. Da, acesta ar fi amanuntul care m-ar determina sa il votez pe Actualul.

2.Crin Antonescu - are deja votul meu! Motivatia: este singurul om politic consecvent intr-o lume fara repere, este singurul politician altfel intr-un univers in care toata lumea tinde sa se imite. Saracii bucurestenii nu au mai avut parte de un primar cu mandat complet cam de multisor, nu credeti?

3.Mircea Geoana - are votul meu daca, prin absurd, ar ajunge in turul al doilea cu Traian Basescu. Intre un smecher de Anvers cu ochi albastrii si un baiat de general de armata, prefer pe fiul de apevist. Parca are si o privire mai umana desi unii il asemuiesc cu un donkey. Mmmmm, chestie de viziune.

4.Sorin Oprescu - motivatia este asemanatoare cu cea prezentata in cazul lui Mircea Geoana. L-as vota in turul al doilea doar in cazul in care va ramane in finala cu dl. Basescu. De actualul presedinte ne-am cam convins ce ii poate suvita. Pentru mine dl.Oprescu este total neconvingator, intr-un an de mandat in Bucuresti nu s-a miscat mai nimic.

Ar fi mult mai multe de spus dar, succint, cam acestea ar fi motivatiile mele. Dau leapsa mai departe lui Ionut Puerava, Marius Ghilezan, Marius Mina si Patrick Dan.

5 comentarii:

  1. Esti tare. La Basescu ai gasit un termen de comparatie imposibil! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu l-am votat pe Basescu de trei ori... L-as mai vota doar pentru placerea de a-l vedea in al doilea mandat stalcit de oameni in bataie, scuipat si umilit. Totusi ma abtin de la aceasta placere, si votez cu Epsilon in turul doi. Adica cu oricare altul. Un magar, o capra? Cu oricine. Totusi as prefera sa il votez pe Crin Antonescu in ambele tururi. As fi fericita asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. multam fain, o sa detaliez si eu !
    salutari !

    RăspundețiȘtergere
  4. ca unul care ii cunoste pe toti prezidentiabilii, nu merg pe mana nimanui. Acum sunt in Olanda si ma uit cu jind si durere cat de glorioasa este domnia reginei Beatrix. Intelegi unde bat?
    Chiar daca voi fi ultimul din familia mea care mai crede, nu voi obosi sa sper. Bunica mea a vrut sa fie inmormantata cu poza unui distins domn pe un cal alb in fata catedralei din Timisoara. Printre preotii care au oficiat tarnosirea lacasului a fost si bunicul meu. tarziu am inteles cine a fost distinsul barbat imbracat in alb...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Florin

    Maestre, eu m-am ars in 2004. Daca persisti in greseala te numesti Prost. Cea ce sper ca inca nu sunt. Multumesc pentru provocare.

    @ Lilick

    Mi-a ajuns odata.Este suficient. Nu trebuie sa consumi tot marul ca sa constati ca este stricat. Un mandat ii ajunge Idolului Oilor. Am convingerea ca urmatorul presedinte al Romaniei va fi Crin Antonescu.

    @ Patrick

    Astept cu mare interes.


    @ Marius Ghilezan

    Da, am spus-o si eu, Romania ar trebui sa devina monarhie. Dar inca aceasta idee nu este suficient de coapta in mintea opiniei publice. Mai trebuie sa treaca totusi o generatie. Brucan a fost un optimist.

    RăspundețiȘtergere