marți, 1 decembrie 2009

"Parteneriatul pentru Timisoara" smulge Timisul de pe orbita lui Traian Basescu***
Iata ca, la 1 decembrie 2009 s-a intamplat un miracol; fortele politice antagonice de acum 10-15 ani si-au dat mana pentru a scapa Romania de domnia rusinii nationale intruchipate de candidatul Traian Basescu si camarila care il inconjoara. PNL, PNTCD si PSD si-au unit fortele pentru a sustine la Cotroceni pe contracandidatul d-lui Basescu, Mircea Geoana. Nu sunt fanul nici al d-lui Geoana si nici al d-lui Ciuhandu, insa simbolistica acestui gest transcede granitele judetului Timis. Este un semnal clar transmis de catre timisoreni catre Tara, in care se spune ca, la douazeci de ani de la Momentul 1989, ei NU il mai doresc pe Traian Basescu la Cotroceni.

PD - ul a sesizat acest pericol si a reusit sa stranga in Piata Operei vreo trei sute de manifestanti, pe care i-a pus sa urle contra acestui Protocol . Tardiv si penibil acest gest. Ca de obicei, cea mai incarcata de efect luare de cuvant a fost cea a lui Crin Antonescu. "Dacă am fi aplicat Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al Proclamaţiei, am fi fost departe acum. Dacă am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoană, nici Radu Sârbu nu ar trebui să plecăm din politică. Ştiţi bine cine ar trebui să plece din politică dacă am aplica punctul 8: Traian Băsescu", a spus liderul Dreptei romanesti. Cu alte cuvinte, erijarea lui Basescu in campion al anticomunismului este imorala si fara continut.

Mi se pare total deplasat din parte PD - ului clamarea realizarilor din judetul Timis in ultimii cinci ani. In mandatul d-lui Basescu - mai cu seama in ultimul an - Timisoara a fost vitregita de fonduri guvernamentale necesare dezvoltarii ei. Mai mult, judetul Timis are cea mai prost intretinuta infrastructura rutiera din Romania. Nu trebuie sa citesti indicatorul de judet ca sa iti dai seama ca ai intrat pe feuda pedistului Ostaficiuc. Iti dai seama dupa starea drumurilor! Comparativ cu sumele destinate Clujului sau Aradului, in mandatul basescian Timisul a dus-o chiar mai rau decat in guvernarea Iliescu/Nastase.

Iata un pasaj din acest din textul acestui Parteneriat: "la 20 de ani de la Revolutie, timisorenii constata ca orasul lor este mereu pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiectele majore si sustinerea proiectelor de interes municipal. Cei patru semnatari isi asuma obligatia de a indeplini aspiratiile timisorenilor, readucand Timisoara acolo unde ii este locul castigat prin sacrificiu, prin munca, pentru o administratie corecta si eficienta dedicata interesului public. Principiile si obiectivele care stau la baza parteneriatului sunt descentralizarea economica si financiara, depolitizarea administratiei publice, sustinerea proiectelor de importanta majora ale municipiului Timisoara. Pentru indeplinirea obiectivelor din parteneriat, semnatarii hotarasc sustinerea lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale si crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis".

Sa construim Normalitatea!

PS: Citesc si nu imi cred ochilor! Cica imbrancelile dintre grupul de pedei adusi de partid in Piata Operei pe post de contramanifestatie si cei care sunt sositi acolo pentru un miting electoral, sunt prezentate de Hotnews si EvZ ca fiind Revolutie! :))  Disperare mare, Traiane, 'ai?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu