luni, 18 octombrie 2010

Cand hienele se musca...


***

Iata ca a debutat un nou act din opera buffa care ii are ca primadone pe Traian Basescu si Sorin Ovidiu Vantu.  S-a ajuns la faza datului in gat, actiune executata cu largul concurs al Securitatii. (SRI - ul nu mai exista demult, avem de-aface cu o noua institutie croita exact pe calapodul fostei Securitati) Daca in privinta lui Traian Basescu, dupa 2006 nici un om cu creier in cap nu ii  mai dadea nici o sansa de a reveni la calea cea dreapta, in cea ce-l priveste pe Vantu personal sunt mirat de sustinerea publica de care inca se bucura. Sa fim foarte clar intelesi; intre cei doi nu se pot face clasamente in cea ce priveste nivelul influentei nefaste exercitate asupra acestei tari.

In opinia mea Basescu si Vantu sunt la fel de malefici pentru aceasta tara. Vorbim despre un om care isi bate continuu joc de functia prezidentiala si de poporul pe care il pastoreste si de un altul care, ajuns in varful unei gramezi de bani atrasi de la fraierici prin mijloace tip Caritas, a decis ca trebuie sa detina un rol major in viata politica a tarii. Nu direct ci prin interpusi. Si-a propus sa influenteze institutiile Statului prin intermediul unui trust de presa care, pana acum un an de zile, era portavocea lui Traian Basescu in mass-media scrisa si audio-vizuala (vezi "Cotidianul", Realitatea TV, Academia Catavencu). In timpul actiunii de suspendare a presedintelui, din 2007, Realitatea TV si-a facut un titlu de glorie din a apara imaginea lui Traian Basescu.

La acest moment nu cunoastem foarte exact care este canalul de scurgere a acestor stenograme in presa. Categoric aceste scapari voite nu isi au locul intr-o democratie. Dar, in acelasi timp, prin intermediul acestor inregistrari ne dam seama tot mai clar de gaunosenia asa-zisei democratii romanesti, de mecanismele care stau in spatele demonizarii unor personalitati, de complicitatile existente la nivel foarte inalt, de zona de intrepatrundere dintre politic si bussines. Ne dam seama ca cei care decid soarta acestei tari, cei "de sus", nu sunt altceva decat niste parveniti politic, cu  partipriurile lor, cu dusmaniile lor, cu rivalitatile lor...Putem sa ne dam seama de ce Romania se gaseste in acest impas moral care, momentan pare de nedepasit.

Sorin Ovidiu Vantu este la fel de blamabil precum Traian Basescu. Caracterele lor sunt asemenatoare, setea de putere ii face sa recurga la orice mijloace pentru a fi in centrul luarii deciziilor. Daca 50% din continutul acestor stenograme este real, atunci locul lui SOV este la zdup. Ca si al lui Basescu, de-altfel. 


13 comentarii:

  1. După ce am citit cu atenţie tot ce ai scris despre cei doi, am fost înclinat să scriu: ,,fără cuvinte''. Mi-am dat, însă, seama că propoziţia mea ar fi prea prozaică, şi n-ar releva pe deplin adevărul gol-goluţ. Care e: ,,fără scrupule!''

    RăspundețiȘtergere
  2. Tragedia cea mare, Florine, e aceea ca toti oamenii acestia seamana intre ei, carecterele lor sunt la fel de murdare. Nu mai avem oameni capabili de a tine balanta dintre Bine si Rau. Ce este Binele pentru aceasta tara? Care este scara de valori care determina categorisirea bine vs.rau? Unde sunt reperele? Dupa moartea lui Corneliu Coposu am devenit niste buimaci, asta este adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. A devenit asa de penibil... Vantu mai treaca mearga, e un ghertoi, de fapt un ghertoi oarecare, un tepar, dar Basescu e, vrem nu vrem, presedinte, oarecum imaginea a ceea ce a devenit imputiciunea asta de tara. Si toata chestia cu stenograme, spionaje de doi lei ale SRI-ului, "probe" si alte kkturi fara legatura, dar zbierate de parca sint piatra de temelie a tarii ma dezgusta profund. Ciudat e ca inca tin faze de gen, iar lumea musca la chestiile astea, uitind de esentialul vremurilor pe care le traim, spre bucuria tuturor celor implicati n acest scandal de mahala. Repet, p e n i b i l.

    RăspundețiȘtergere
  4. @LaMargineaNoptii
    E doar inceputul, prietene. Se creeaza starea necesara pentru ca romanul sa accepte orice. Azi o stenograma, maine zece, poimaine o suta...Nu isi mai pune nimeni problema de unde apar aceste inregistrari. Si ajungem indarat de unde am plecat in '89. Penibil, da. Dar ne meritam soarta cu varf si indesat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa cred si eu. Plus ca locul ambilor ar trebui sa fie la puscarie. Plus ca e politie politica pe fata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca avem ceva dovedit cu claritate in urma aparitiei in presa a acestor inregistrari, acesta este faptul ca Romania a devenit un stat politienesc, cu o politie politica atotputernica, stipendiata gras de la un buget saracit, totul in sluijba unui singur om. Aceasta este o certitudine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Garcia Muerte, nu ti-se pare ca rRomanul accepta orice cam de multicel....? De prea "multicel"?

    RăspundețiȘtergere
  8. DA E CLAR!! ESTE EXACT CEEA CE CU TOTII AM SPERAT CA NU VA MAI FI!UN STAT POLITIENESC CONDUS DE ACTUALI IMBECILI!! VINTU E EXEMPLAR PT OAMENI CARE AU AVERE IN TARA LUI ZAMOLXE!! PROSTIA E FF SCUMPA IAR PRESEDINTELE TARII ESTE CEL MAI BUN EXEMPLU!!

    RăspundețiȘtergere
  9. E scris in codul genetic al consumatorului de mamaliga, draga prietene. Parca cineva spunea ca mamaliga nu explodeaza, nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cind vad ca loviti numai in 2 specimene care au dus tara asta de ripa ma apuca nervii .
    De dupa asa zisa revolutie toti sun vinovati de tot ce este acum in tara asta inclusiv presa care a deservit pe unii sau pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ION A LUI GH

    Din pacate nici nu avem o legislatie care sa stabileasca foarte clar limita dintre bussines si politica. Exista un talmes-balmes de nedescris iar noi ne complacem in al accepta. E trist...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim
    Daca toti sunt vinovati,daca toti sunt la fel ne mai ramane doar sa facem coada la distribuitorii de Furadan, nu credeti? Eu insa mai am unele sperante, mici, e adevarat, dar ele inca exista. E ca si in mitul Cutiei Pandorei; ne-a ramas Speranta.

    RăspundețiȘtergere
  13. UN ZIARIST JAPONEZ CATRE ROMANI !

    KIYOKO HORVATH TOKYO JAPAN :
    Domnule redactor
    In articolele dumneavoastra vorbiti de urmariri de ziaristi si lideri sindicali. Cazul pe care al relatez depaseste fictiunea si poate creia un conflict diplomatic sau chiar sa puna in pericol
    presidentia Basescu. .
    Nu cred ca in analele diplomatice exista un caz similar. Iata faptele prezentate pe scurt,

    LA ORDINUL EXPRES A PRESEDINTELUI BASESCU DIPLOMATII ROMANI INCEARCA SA ARESTEZRE UN ZIARIST JAPONEZ SI UNUL AMERICAN IN MIJLOCUL NEW YORK-ULUI PE 5 AVENUE IN CELEBRA PUBLIC LIBRARY. PRETEXAND CA EI SUNT UN PERICOL PENTRU ORDINEA PUBLICA CHEMA POLITIA AMERICANA CERAND ARESTAREA LOR. POLITISTII VAZAND CA REPREZENTANTII MEDIEI POARTA
    ECUSONUL DE PRESS SI SUNT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII..... FILMAND SI FOTOGRAFIIND UN EVENIMENT ORGANIZAT DE CONSULATUL ROMANIEi INTR-UN SPATIU PUBLIC.. INTRA IN PANICA.
    CER SCUZE SI O IAU LA FUGA IN FATA IN RASETELE INVITATILOR ROMANI SI AMERICANI.
    Incidentul este inregistrat pe pelicula si publicul romanesc al va putea viziona pe you tube. El este relatat
    de un martor ocular intr-un articol dedicat acesui eveniment intradevar unic ,de scriitorul Victor Niculae in
    ordin de restrictie
new york magazin > nr. 606 > editorial

    Consecintele vor fi dramatice pentru acest regim care a luat-o razna. Deocamdata eu Kiyoko Horvath, fotograf jaonez m-am adresat Primului Ministru al Japoniei iar Robert in calitate de cetatean al unei tari libere, numita America a trimis o scrisoare Presedintelui Obama pentru care a votat
    Sper ca articolul sa fie publicat in intraga presa romaneasca. Astazi sa incercat arestarea mea maine vom fi arestati....... toti.
    Kiyoko Horvath Nipon Press
    Vice Presedunte Devartes Film International New York - Tokyo

    RăspundețiȘtergere