marți, 20 martie 2012

Dilema alegerilor locale: votam omul sau partidul?

***
Iata ca, acum, in prag de primavara, ne apropiem cu pasi foarte rapizi de exercitiul electoral din 10 iunie cand suntem chemati la urne pentru ai alege pe cei care vor conduce comunitatile locale pentru urmatorii patru ani. Personal, la aceste alegeri voi vota intr-o comuna periurbana din apropierea Timisoarei, locul meu de domiciliu. Desi inca nu a debutat in mod oficial campania electorala, mai toate partidele care conteaza si-au anuntat deja, in mod oficial sau neoficial, candidatii pentru primaria locala. Din pacate pentru mine, candidatul aliantei pe care o sustin de ceva vreme pe acest blog nu prea se ridica la inaltimea asteptarilor mele.

USL a desemnat ca si candidat un domn pesedist cu mari probleme de morala, cu o conduita familiara indoielnica si cu destule tinichele legate de activitatea lui profesionala din trecutul apropiat. Imoral, greu cadrabil in tipologia politicianului acceptabil, domnului respectiv ii va fi foarte greu sa convinga electoratul USL de faptul ca el este cea mai indicata persoana pentru ocuparea fotoliului de edil local. PDL are in vedere o candidatura complet anodina, semn ca nu prea il intereseaza cu adevarat respectiva demnitate. Surpriza - placuta de aceasta data - vine din partea partidului lui "nea Dan", cel care propune localnicilor un candidat cu solide cunostiinte de administratie publica, interesat si cu destule realizari la dosar. Fost primar PDL, demis prin grija presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc pe motiv de Valeriu Tabara cu complicatii pe baza de terenuri de interes pentru rechinii imobiliari, acesta s-a reorientat rapid pentru a avea o umbrela deasupra capului. S-a nimerit ca umbrela sa se numeasca PP-DD. 

UNPR nu conteaza mai deloc, unguri nu prea sunt in localitatea noastra, despre ecologism si ecologie nu se poate vorbi intr-o tara in care locuitorii traiesc perpetuu cu foamea-n gat, deci eu cu cine sa votez? Intrebarea este una reala, fara nici o urma de caragialism. Sa aleg PNL/USL, alianta cu care voi vota cu siguranta la alegerile parlamentare sau sa aleg omul cel mai competent din oferta extrem de saraca prezentata de catre formatiunile politice? Aceasta este realmente o mare dilema.Chiar asa, voi ce o sa votati? Omul sau partidul? Astept macar o idee pertinenta care sa imi propuna o solutie peremptorie pentru votul meu.

4 comentarii:

  1. Salut,

    Pot sa-ti povestesc ce am facut eu la alegerile din 2008. Convins PNL-ist, am prins la sector pe nominalizatul Antonel Tanase, care pe linga faptul ca fusese mina dreapta a lui Orban la MT, alte realizari nu avea. Atit doar ca mai era pe deasupra un aprig sustinator al cauzei Metrou In Drumul Taberei, lucru ce nu mi l-am dorit niciodata. Prin urmare, oricit de PNL-ist sunt, am aruncat votul la gunoi, punind stampila pe candidatul ecologist. La municipiu, l-am votat pe Orban, si la consiliu am votat PNL-ul, dar la primarul de sector, nu l-am putut stampila pe d-l Tanase.
    Se pare ca sunt un avocat al omului, deasupra partidului. Pe de alta parte, dupa parerea mea, orice om, care se asociaza cu PPDD, pierde mult din valoarea sa, atit de mult ca poate fi descalificat din start. Independent nu avea voie sa candideze? Intreb si eu, sau era nevoie sa-i puna oameni in consiliu lui nea Dan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-as pune stampila pe un pedelist nici daca ar fi cel mai competent om din lume la administratia locala.Nu l-as vota fiindca acel om nu va fi decat o unealta in mana gastii portocalii care a distrus tara.Acea persoana nu va avea independenta deloc iar daca partidul i-o ordona,va milita chiar si pentru desfiintarea comunei care l-a ales primar.Alesii locali pedelisti au dovedit ca nu-i intereseaza deloc de comunitatile pe care le administreaza.Ei tin cont numai de ordinele venite de la partid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce crezi ca USL-ul a pus "un prost imoral" sa candideze?
      Pentru ca un om moral/respectabil nu accepta sa-si riste libertatea pentru cei din "ierarhie". Din acelasi motiv nici PDL-istii nu au gasit un candidat redutabil.
      Se poate spune ca, dupa calitatea candidatului poti aprecia calitate "gastii" din spatele lui.

      Ștergere
  3. Eu in orice caz votez cu partid nu vreau ca PDL=ul sa aiba macar un reprezentat.

    RăspundețiȘtergere