vineri, 6 februarie 2009

De ce cred intr-un PNL condus de catre Crin Antonescu

***

Marturisesc ca, desi nu sunt membru PNL simpatizez cu aceasta formatiune politica si votez cu ea constant din 1996, adica din momentul in care am avut dreptul legal de a alege. Chiar i-am ajutat logistic pe activistii acestui partid in campaniile electorale. De felul meu sunt o persoana consecventa, cea ce va doresc si Dumneavoastra, fara nici o urma de ironie.

Prin urmare nu imi este deloc indiferenta situatia in care se regaseste conducerea liberala. Personal inclin sa cred ca momentul Tariceanu s-a consumat. Dupa patru ani de guvernare foarte reusita (marturie stau rezultatele economiei romanesti si nu limbutia ventriloca a comicului de serviciu, dl. Nimeni alias Emil Boc) e timpul ca PNL - ul sa se refaca in opozitie.

Este timpul pentru un conducator mai vocal, mai cerebral cu convingeri liberale mai puternice. Cred ca domnul Crin Antonescu corespunde acestor criterii. Avem de-aface cu un om politic care a crescut odata cu PNL - ul in perioada post-decembrista. Crin Antonescu este cel mai consecvent politician din Romania.

A prezis esecul total al Aliantei DA atunci cand 80% dintre liberali credeau cu putere in Traian Basescu. A fost un opozant puternic si credibil al lui Basescu atunci cand acesta a incercat instaurarea statului politienesc de factura dictatoriala in Romania. Este cel mai bun orator din Parlamentul Romaniei - probabil singurul orator adevarat pe care l-a avut Romania in ultimii douazeci de ani.

Este omul convingerilor ferme, de nezdruncinat. A reusit sa se impuna in constiinta alegatorului roman ca fiind unul dintre putinii politicieni de Dreapta autentici din Romania. Nu a baleiat politic de la Stanga la Dreapta sau viceversa precum actualul cotrocean.

Crin Antonescu este alternativa castigatoare pentru PNL. Este omul care poate duce partidul la 35% din sufragiile electoratului. Impreuna cu Ludovic Orban ar putea aduce in partid oamenii dezamagiti de politica romaneasca.

3 comentarii:

  1. Sincer si eu cred in Antonescu. Este consecvent, are idei puternice si clare. Este o solutie pentru un partid care sa capatuit cu Moliceanu - Motocicleanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca voi, oameni cu carte, cum zice bunica mea, inca mai credeti in politicienii romani, inseamna ca mai exista o speranta? sau naivitatea este molipsitoare?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ovidiu

    Nu cred ca Tariceanu a fost chiar Moliceanu. Motocicleanu poate, urmarile le vezi si atunci cand il vezi mergand per pedes. Insa eu cred ca este timpul lui Antonescu. Crin Antonescu, of course! :)


    @ Adriatika

    Si care ar fi solutia ta? Sa nu imi vorbesti de regim autoritar, autocratie sau dictatura.

    Nicolae Steinhardt in "Jurnalul Fericirii" facea o comparatie intre regimul detinutului in perioada interbelica si cel din perioada dictaturii comuniste. Si aceasta prin prisma unui film de propaganda realizat de comunisti!

    In perioada interbelica pana si in inchisoare mirosea a libertate. Si inca pentru detinutii comunisti!

    Prefer o democratie puerila in dauna unei dictaturii mature.

    RăspundețiȘtergere