joi, 12 februarie 2009

Pentru naivi;despre Basescu, PD si Securitate

***

Anul trecut Guvernul Tariceanu a decis desemnarea pentru un loc in CNSAS a Doamnei Lucia Hossu-Longin in locul regretatului Constantin Ticu-Dumitrescu. Se pare insa ca realizatoarea Memorialului Durerii nu are foarte mare trecere in fata aparatorilor Securitatii incartiruiti cu totii in spelunca politica denumita PD si pastoriti cu mare dragoste de catre Tatuca de la Cotroceni.

Traian Basescu a reusit sa ii duca de nas pe naivi. Timp de cinci ani a pozat in martir al luptei impotriva reminiscentelor comunisto-securistice cand, in realitate, el insusi reprezinta o dejectie a vechiului sistem.

Daca ne aducem aminte bine Sasiul a fost acela care s-a opus cu indarjire intrarii in CNSAS si mai apoi accederii la presedintia Consiliului a lui Ticu Dumitrescu. Cu alte cuvinte Basescu doreste cu obstinatie ingroparea trecutului comunist al Romaniei. De ce? Pentru ca actualul presedinte al Romaniei este parte al acestui trecut intunecos.

Lucia Hossu-Longin putea aduce CNSAS experienta de aproape douazeci de ani a dansei in studiul sistematic al istoriei recente comuniste a tarii noastre. Dar acest lucru implica posibilitatea reala de a se da de urmele dosarelor de Securitate ale Betivanului. Pai si atunci...? Mai bine fara Hossu-Longin, a concluzionat Basescu si a trimis noua directiva spre aplicare lui Boc si PD - ului.

Corul aplaudacilor in frunte cu intelectualii de opereta care formeaza scut in fata iubitului conducator ar trebui sa isi revizuiasca aceasta atitudine daca mai spera la o urma de onorabilitate intr-o societate normala post-Basescu.

3 comentarii:

  1. Basescu este urmasul Securitatii. Imi pare bine ca dupa 4-5 ani de la contrele pe care le-am avut referitor la cine este cel mai bun pentru Presedintie (Basescu sau Nastase) ai ajuns si tu la concluzia mea.

    Hai incepe: "Onorata instanta, am fost un..." :) Nu te rusina.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...dobitoc. :) Asta este, nimeni nu-i atat de vizionar ca si matale. Dar Alex draga, crede-ma, nici Nastaselu nu era o optiune. Cel putin nu pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai gandit vreodata sa scrii discursuri pentru liderii opozitiei anti-Basescu? Ar trebui, vad ca ai pana.O sa te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere