luni, 30 martie 2009

Basescu langa Piturca - imaginea loserilor

***


Basescu se gaseste in campanie electorala de vreo cinci ani. Asta o cam stim cu totii. Incercarile lui de a-si asocia propria imagine cu evenimente sau intamplari fericite pentru romani se pare ca i-au jucat o festa la sfarsitul saptaminii trecute.

Mizand pe victoria Romaniei la Constanta in fata Serbiei, punand presiune pe presa pentru ca aceasta sa reliefeze exact zbaterile sufletesti ale presedintelui-suporter, Basescu a reusit contraperformanta de a fi identificat de catre electorat in postura cioclului, a celui care conduce mortul pe ultimul sau drum.

Cu siguranta ca nu aceasta era desfasurarea de fapte dorita de catre strategii de campanie de la Cotroceni. Dar...asa este in fotbal. Mingea e rotunda - spune o expresie in limbajul de lemn al comentatorilor sportivi.

Acum Basescu nu poate decat sa suporte o apropiere a imaginii sale de cea a lui Victor Piturca, barbugiul ajuns selectioner al echipei nationale de fotbal. Dar barbugiu a fost si actualul presedinte la viata lui, nu-i asa? Atunci, de unde nepotrivirea?

7 comentarii:

  1. deosebirea e ca nea piti are par, inca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate Piti mai are doar par. Sub el, nimic! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai ramane sa apara si Crin cu Mircea Lucescu de brat si soarta ii e pecetluita mitocanului. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ajunge ca Antonescu sa nu faca nici o boacana majora si sigur va ajunge presedinte. Basescu este la faza in care, din cauza disperarii, comite gafe enorme.

    Este deja un personaj politic uzat, tinut in viata doar de adulatia oarba a oamenilor din jurul lui ("entelectualii") numiti in functii publice de catre actualul presedinte.

    Daca dispare Basescu atunci dispar si ei. Si este logic sa fie asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci o sa zic bucuros: Savarsitu-s-a!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Garcia: Esti prea optimist. Basescu inca nu si-a dat obstescul sfarsit. Nu este departe, dar sa nu ne culcam pe o ureche inca...

    RăspundețiȘtergere
  7. Radule, eu sper in faptul ca romanii s-au maturizat din punct de vedere politic. Si daca o sa am dreptate in aceasta privinta, Basescu e terminat.

    Vom vedea!

    RăspundețiȘtergere